DPS: Vlada prekršila Ustav i Zakon o tajnosti podataka, podnijećemo krivične prijave

Novoizabrana Vlada Crne Gore još nije sastavila ni dvije nedjelje rada, a uspjela je da napravi nekoliko krivičnih djela i povreda zakona.

Svjedoci smo da premijer u inostranstvu pokušava da ostavi utisak osobe koja baštini evropske vrijednosti i principe NATO alijanse, poštuje ljudska prava i podržava različitosti. Ta njegova maska, međutim, pada na domaćem terenu. Tada demonstrira suštinu dodijeljene mu misije premijera koji je postavljen na tu funkciju uz pomoć SPC i njima bliskog tajkunskog lobija, kako bi državnu administraciju kreirao po zadatim principima projekta klerikalne i jednonacionalne Crne Gore a ne po stručnim kriterijumima.

Tako se u ministarstvima zapošljavaju osobe opskurnih biografija, koje su sve suprotno od onog što premijer deklarativno promoviše pred briselskim zvaničnicima. Dodatni skandal je što se ova lica protivzakonito zapošljavaju. Tako imamo samoproglašene šefove kabineta, koji se tako potpisuju u zvaničnim cirkularnim mejlovima. Svi oni se lažno predstavljaju, jer šefove kabineta ne postavlja Vlada već se biraju na javnom ili internom konkursu.

Takođe, obavještavamo javnost da je imenovanjem državnog sekretara u Ministarstvu odbrane od strane Vlade, koji je profesionalno vojno lice, prekršen član 130 Ustava Crne Gore u kojem se jasno navodi da je ,,postavljenje, unapređenje i razrješavanje oficira Vojske” nadležnost Savjeta za odbranu i bezbjednost.

Kao dodatni skandal, svi ministri u Vladi su dozvolili ovim nezakonito zaposlenim licima pristup tajnim podacima, iako nemaju dozvolu da vrše uvid u dokumenta te kategorije. Ovim povodom podnijećemo krivične prijave protiv svih odgovornih lica koja su učestvovala u ovom grubom kršenju Ustava i Zakona o tajnosti podataka.

Da se ne bi pred nadležnim organima pravdali da su bili neobavješteni ili neznaveni, ovim putem skrećemo pažnju premijeru i svim njegovim ministrima da, ne samo da je nedopustivo ono što rade, pokušavajući da izborom kadrova negiraju građanski karakter države i da državnu upravu očiste od politički, vjerski i nacionalno nepodobnih, nego je nezakonit i protivustavan način na koji to rade.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član