DPS: Vlada ćutanjem na posjetu Dodika pokazuje da nije u stanju da štiti nacionalne interese

Vlada Crne Gore je još jednom odabrala da, u figurativnom smislu, zabode nos u pijesak te se, kao i u slučaju sa nedavnim skandaloznim izjavama ambasadora Srbije Nebojše Rodića i Rusije Maslenikova, ne oglasi o današnjoj Dodikovoj posjeti predsjedniku Skupštine Crne Gore Andriji Mandiću.

Tako je bilo i na današnjoj sjednici skupštinskog Odbora za evropske integracije na kojoj su poslanici DPS-a Ivan Vuković i Mihailo Anđušić prisutnom državnom sekretaru Ministarstva evropskih poslova Bojanu Božoviću i glavnom pregovaraču sa EU Predragu Zenoviću više puta postavili pitanje o Dodikovom dolasku u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori na koja su oni ostali nijemi.

Zvaničan prijem ovom deklarisanom negatoru genocida u Srebrenici, koji je osvjedočeni negator i države Crne Gore, za kojeg je, po sopstvenom priznanju, crnogorski jezik izmišljen, uvreda je i za crnogorski narod i za građansku Crnu Goru.

Ali, čak i kada bismo to stavili po strani, treba uzeti u obzir da se radi o čovjeku koji se nalazi pod sankcijama i na crnoj listi SAD-a, čiji se međunarodni partneri umjesto na adresama u Briselu i Vašingtonu nalaze u Moskvi i Minsku, te da resorno Ministarstvo evropskih poslova, Ministarstvo vanjskih poslava i Kancelarija glavnog pregovarača sa EU u najmanju ruku ne smije da izbjegava da da svoj komentar.

Sasvim je sigurno da ovakva diplomatska aktivnost nije dobra po Crnu Goru i njen međunarodni ugled i da kao takva u potpunosti je u suprotnosti sa evropskim putem naše države i nastavkom EU integracija.

Međutim, na djelu se još jednom pokazalo ono na šta ukazujemo od uspostavljanja ove parlamentarne većine – njome uprava Andrija Mandić, a ostali njeni konstituenti zarad fotelja, ličnih i partijskih interesa odćutaće svaki njegov potez i perfidno djelovanje na planu nazadovanja Crne Gore.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član