DPS: Uzaludne akrobacije opozicije – zakon jednak za sve

Teško je uzdržati se od podsmijeha i ironije, kad sumiramo reakcije opozicionih stranaka na izlaganje predsjednika DPS. Tako u javnost dospiju istrošeni  manifesti poštenja  onih koji se nalaze pod optužbama za najteža krivična djela protiv bezbjednosti i ustavnog poretka, onih koji su milione dobijali za svoje beščašće i sa njima kupovali sve po Crnoj Gori: od tablet uređaja do medija.

Ili nam o pravnim procesurama govori onaj kojeg spopada neviđena panika od rutinske provjere sopstvenog magistarskog rada, pa sa pozicija moralnog arbitra, traži da za njega zakon ne važi.  Ipak, šampion licemjerja je stranka  koja sa čitavim jednim poslanikom ili 1,23 % podrške građana, ima ambiciju da postane pravni i moralni sudija?! Kakvo odsustvo osjećaja za stid je potrebno da sebe predstavljaš kao predstavnika i zaštitnika “siromašnog” naroda, a osnivači su ti najbogatiji ljudi koji su pokupovali pola Crne  Gore i čija se imovina broji milionima eura. Razumijemo očaj ovih političkih gubitnika koji se i za slamku hvataju, makar ona bila u vidu  bjegunca od pravde i zakona. Da se sličan sličnim raduje, svjedoči i činjenica da posrnuli biznismen u svojim igrokazima i pošalicama, sve češće “ namiguje” upravo Abazovićevoj stranci. 

Sve što se dešava poslednjih dana najbolji je pokazatelj da zakon u Crnoj Gori važi  jednako za sve.  Svako treba da odgovara za eventualno kršenje zakona, i nikakvo politikanstvo, buka ili pokušaj zamjene teza neće ga abolirati. Možete da se uprežete koliko hoćete, da pravite verbalne akrobacije i moralne tirade ali nećete nikog ubijediti da po bilo kom kriterijumu izjednači krivično djelo poput  terorizma u pokušaju na dan izbora i eventualnog prekršaja Zakona o finansiranju političkih partija i izbornih kampanja.

Demokratska partija socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član