DPS: Utvrditi prirodu odnosa Zdravka Krivokapića i glavnog ruskog agenta u Srbiji, drugog u hijerarhiji BIA

Zdravko Krivokapić duguje objašnjenje javnosti, šta je bio razlog njegovog sastajanja sa glavnim ruskim agentom u Srbiji i drugim čovjekom srpske obavještajne službe, Markom Parezanovićem.

Imajući u vidu da je formalno Zdravko Krivokapić još uvijek na visokoj državnoj funkciji, on građanima duguje objašnjenje, pod kojim okolnostima se sastao sa osobom koja već nekoliko godina, po nalogu Kremlja, vodi i organizuje hibridni rat prema Crnoj Gori, infiltraciju srpske službe i njen uticaj na izborne procese u Crnoj Gori i da li je fotografija napravljena dobrovoljno ili je Krivokapić bio prisiljen da se slika.

Nedavno smo saznali da je obavještajna veza Krivokapićevog savjetnika za bezbjednost, osoba koja je optužena i prvostepeno osuđena jer je pokušala da po nalogu djelova ruskog FSB izvrši državni udar u Crnoj Gori. Sada vidimo da i Krivokapić ima svoju “obavještajnu vezu”. Ili je, možda, on  „obavještajna veza“ Marka Parezanovića?!

Činjenica da je ova fotografija procurjela na jednu od proruskih propagandnih platformi, ukazuje na to ko je eventualni izvor i kakva je poruka poslata. Imajući u vidu da su Krivokapić i njegova izdajnička vlada naredili brutalan napad na građane i njihovo trovanje bojnim otrovima, kako bi sproveli naredbe o ustoličenju mitropolita Crkve Srbije, a posebno u svijetlu činjenice da se već nedjeljama i pored svih apela domaće i međunarodne javnosti, Krivokapić i njegovi ministri, opiru uvođenju sankcija Rusiji koja napada goloruke ukrajinske građane, tražimo da nadležni organi utvrde prirodu veze Krivokapića i ruskog obavještajca  Parezanovića.

Dok se Krivokapić i nadležni ne izjasne, imamo osnovanu sumnju da je on kao personifikacija nove vlasti, od naših zapadnih partnera uvažene i  pozdravljene kao izraz demokratske promjene i principa smjenjivosti  vlasti, zapravo direktno mentorisan od strane ruskog obavještajca.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član