DPS: Ukratko o početku kampanje opozicionog bloka

Mjesec i po dana prije izbora, ključni opozicioni akteri izašli su pred građane sa svojim platformama na kojima žele da dobiju njihovo povjerenje. Na čemu će temeljiti svoje kampanje, šta je to što nude kao viziju bolje i uspješnije Crne Gore?

Krenimo redom.

Srpska pravoslavna crkva – prvi put s neskrivenim izbornim aspiracijama – pozvala je građane da glasaju protiv aktuelne vlasti. Manje bitno za koga, samo da je protiv vlasti. To je i jasna poruka da će svi glasovi koji odu opoziciji završiti na kraju u istom anticrnogorskom i antievropskom košu.

To je i poruka da SPC budućnost Crne Gore vidi kao dio jedinstvenog srpskog svetosavskog korpusa, a našu prošlost kao odu Pavlu Đurišiću i njegovim četnicima.

Poručujemo im: putujte igumani i ne brinite za manastir. Crna Gora će se i ovoga puta, nikad masovnije, opredijeliti za antifašizam i evropsku budućnost.

Na istom talasu je i Demokratski front, koji je dobio zadatak od okorelih srpskih nacionalista da broj Crnogoraca u našoj zemlji nekako svede na oko 25 posto, jer bi to bio garant objedinjavanja u jednu srpsku državu. Prethodno, DF bi trebalo da dođe na vlast u Crnoj Gori, a magičnu formulu pronašao je – ko bi drugi nego Medojević. Pisao je ministrima policije nekoliko zapadnih zemalja da ocinkari crnogorske građane koji iz tih država dolaze u Crnu Goru da glasaju na izborima, ne bi li im kako uskratio jedno od osnovnih ljudskih prava. Ako ikad to pismo dođe do njih, u kakvom će šoku biti visoki zvaničnici tih demokratskih zemalja kad shvate da kod nas ima političara koji bi policijskim metodama drugih država da spriječe sopstvene građane da iskoriste svoje zakonsko i ustavno pravo da biraju i budu birani.

Radi se naravno samo o još jednom providnom i besmislenom pokušaju DF-a da naše građane u dijaspori zabrine za njihovu budućnost u zemljama EU ako 30. avgusta budu glasali u Crnoj Gori.

Pohvalno iz DF-a je za sad jedino to što su najavili da njihov lider Andrija Mandić više neće biti poslanik nakon poraza na još jednim izborima.

Izborne karte otvorile su i Demokrate, ali bi za njih bilo bolje da na taj način nijesu. Na startu kampanje u kojoj treba pridobiti što više glasova, lider „crvenih kravata“ poručio je da je „velika sramota“ glasati za DPS. I tako uvrijedio gotovo 200 hiljada građana koliko ih redovno daje povjerenje našoj partiji.

Sramota je po njemu dati glas državotvornoj partiji, a nije sramota izdati državu. Tu se krije odgovor zašto Bečić nikad ne može biti vlast. Ko može vjerovati onome koji tako dijeli građane, ne poštujući ni parole koje sam smišlja tipa „pobjede a ne podjele“.

Bečić kao garanciju bolje i uspješnije Crne Gore biračima nudi – svoju riječ. Zaista smiješno. Koju riječ? Onu koja se četiri godine nije čula iz Parlamenta, u koji on i družina nijesu dolazili? Osim redovno jednom mjesečno da podignu platu. Tako su u džep stavili blizu milion eura novca tih istih građana.

Sve u svemu, kao što se vidi najjači, opozicioni igrači nijesu se proslavili na startu izborne kampanje, i sami svjesni poraza koji ih čeka. Novina je jedino ovoga puta to što je i SPC otvoreno ušla u izbornu utakmicu.

Demokratska partija socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član