DPS Tivat: Nije bilo nikakve potrebe da bi se sjednica skupštinskog kolegijuma zakazivala po hitnom postupku

Uvažene građanke i građani Tivta,

Reagujemo na jučerašnji, poslijepodnevni, hitan poziv predsjednika SO i na svekoliku dramaturgiju time izazvanu, jer nije juče bila nikakva katastrofalna elementarna nepogoda, da bi se sjednica skupštinskog kolegijuma zakazivala po hitnom postupku.

Neće biti da nam aktuelna vlast u Tivtu sada plasira retoriku o suživotu, brižno saosjećajući sa dijelom građana Tivta, neće biti da imamo kratko pamćenje pa se ne sjećamo scena i događaja u njihovoj režiji koji su u našem Tivtu bili daleko od brige za multietnički sklad.

Jasno je i lako se prepoznaje predizborna kampanja i retorika kao i predizborni marketing i eventualno prilika za koji glas više, ali smatramo da to nije neophodni ugao posmatranja koji donosi boljitak našim sugrađanima.

Rekli smo da je naš fokus okretanje socio-ekonomskim pitanjima, realnim mogućnostima kako da život svakog od nas učinimo boljim i kvalitetnijm. O tome kako vidimo put do boljeg životnog standarda možemo da razmijenimo i sučelimo argumente.

Ovakvi pokušaji uznemiravanja javnosti koje naglašeno plasira dio političke strukture aktuelne vlasti u Tivtu, ne idu u korist građana kojima se sve političke partije obraćaju u predizbornoj utakmici.

S toga, što bi naš narod rekao “smanjite doživljaj” uvaženi funkcioneri, iznenadni dušebrižnici iz dijela aktuelne vlasti, živjeće se i nakon izbora, a mi se nadamo u boljem ambijentu, kojem ćemo se u Demokratskoj partiji socijalista truditi da značajno doprinesemo, bez podizanja tenzija usmjerenih ka i od bilo koje nacionalne zajednice. Pitamo i ostatak političkih aktera u koalicionoj vlasti da li je sva ova buka bila potrebna i čemu vodi?

Na kraju, sastanak sa predstavnicima odborničkih klubova je održan (odazvalo se svega troje predsjednika odborničkih klubova), ali ne čusmo zaključak, što se hitno dogovorilo i što je bilo hitno za riješiti.

Kad najviše grmi, najmanje kiše pada – rekoše davno mudri ljudi, a mudrosti nam danas očigledno nedostaje.

Opštinski odbor DPS Tivat

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član