DPS Tivat: Dvostruki aršini odlazeće Vlade Crne Gore i apsurdi njene politike

Odlazeća Vlada, odnosno resorno ministarstvo, očigledno ima različite kriterijume kada je u pitanju uvođenje prinudne uprave u opštinama.

Dok je u Tivtu Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija dostavilo prijedlog a Vlada Crne Gore usvojila Odluku o raspuštanju Skupštine opštine Tivat i imenovanju Odbora povjerenika od pet članova, na drugoj strani, u Budvi, za Odbor povjerenika raspisuje Javni poziv. Kako su naveli, javni poziv raspisuju u cilju transparentnosti i dobrovoljnosti, te sa ciljem izbora “stručnih, motivisanih i uglednih kandidata”. Dakle, samo desetak dana ranije, to isto ministarstvo predlaže Vladi, Odbor povjerenika u Tivtu, na način koji u potpunosti odudara od primjera Budve. Svi ovakvi i brojni drugi potezi i odluke ove odlazeće vlade, prave zbunjujući efekat i upućuju na apsurdno, neobjašnjivo i neozbiljno poimanje državnih poslova.

Uz to, jednom privremenom institutu kakav je petočlani Odbor povjerenika inputira ovlašćenja koja bi u potpunosti zamijenila ulogu odbornika u skupštini, ili narodski rečeno volju građana, što bi bio vid obesmišljavanja ovog zakonodavnog organa.

Dakle, ovaj politički bajpas odlazeće Vlade sa kojim manevriše u Tivtu, nažalost, na netransparentan način, već i prije započinjanja rada Odbora povjerenika, pokazuje namjere njegove zloupotrebe.

Zato, iz DPS Tivta ponavljamo da je dosadašnja praksa funkcionisanja Odbora povjerenika u opštinama u Crnoj Gori, upućivala na njegova ograničena ovlašćenja, usmjerena na donošenje urgentnih odluka bitnih za građane. Jasno je da bi sve drugo bilo u službi izborne kampanje odlazeće tivatske vlasti.

Opštinski odbor DPS Tivat   

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član