DPS: Susretom sa Božovićem SPC šalje poruku da ne priznaje odluku Vlade

Želimo da vjerujemo da novoizabrani patrijarh SPC Porfirije nije baš najbolje upućen u nedavne političke događaje u Crnoj Gori, a posebno one koji se odnose na sferu diplomatije. Jer, u suprotnom, teško je razumjeti njegov susret sa građaninom Vladimirom Božovićem, koji je formalno predstavljen kao ambasador Srbije u Crnoj Gori, iako tu funkciju ne obavlja duže od pola godine. Na stranu što Božović živi u paralelnoj stvarnosti u kojoj je on još ambasador u Crnoj Gori, ali začuđuje da srpskog patrijarha niko nije obavijestio da je dotični gospodin proglašen personom non grata zbog mešetarenja po našoj državi, i konstantnih provokacija, tako da on trenutno ne predstavlja nikog do sebe samog.

Imajući u vidu te činjenice, Božović ne može da unaprjeđuje odnose Srbije i Crne Gore, što je bila tema razgovora patrijarha i građanina Božovića. Ovim događajem SPC šalje poruku da ne priznaje odluku Vlade da je bivšem ambasadoru prestao mandat u Crnoj Gori, a apsurdno u isto vrijeme sa Vladom tajno dogovara Temeljni ugovor navodno na bazi uzajamnog poštovanja države i Crkve?!

Za to vrijeme Vlada pokazuje inferiornost – dok premijer drži biblijske propovijedi u Skupštini, a ministar vanjskih poslova pravda negatora genocida pred ambasadorima, Vladimir Božović i njegovi mentori, šalju im poruku iz Beograda ujedno im se podsmijevajući direktno iz sjedišta srpske patrijaršije.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član