DPS: Strateški put koji je DPS trasirao nikad nije imao alternativu, to sad vide i oni koji su ga politikantski osporavali

Ispravnost političkog kursa DPS potvrđen je jučerašnjim stavom premijera Krivokapića da je NATO savez najbolji izbor za Crnu Goru i druge države u regionu.

Naša partija je na politici evro-atlantskih integracija beskompromisno insistirala, zato što je znala da se upravo u tim bezbjednosnim, ekonomskim, političkim okvirima najbolje štiti interes države Crne Gore i njenih građana.

Nijesu nas pokolebali pritisci i konstantan pokušaj izazivanja nestabilnosti od strane tadašnje opozicije a sadašnje vladajuće većine. Partije koje je Krivokapić predvodio na proteklim izborima, sve svoje napore su ulagali da onemoguće članstvo Crne Gore u NATO: od izazivanja pobuna i nasilnog pokušaja upada u Skupštinu, do vulgarnih performansa iživljavanja nad zastavom NATO saveza, u čemu su učestvovali premijerovi ministri i saradnici.

Na sličan način je tretirana i evropska orijentacija Crne Gore, kojoj su se protivili Krivokapićevi politički saborci, poput onog budvanskog, poznatog po izjavi “Ne daj bože da uđemo u Evropsku uniju”. Kreiranju takvog ambijenta doprinosio je i Krivokapić svojim izjavama, poput one da Rusiji nije trebalo uvoditi sankcije. Iako je poznato da je takva odluka u saglasnosti sa politikom EU, čijem članstvu teži Crna Gora.

Demokratska partija socijalista i njeni koalicioni partneri su svojim ispravnim i promišljenim odlukama mijenjali Crnu Goru nabolje. Trasirali smo strateški put države, koji je u najboljem interesu naših građana. Beskompromisno i uprkos preprekama. Sada se vidi da taj evro-atlantski put nikad nije imao pravu alternativu. Toj činjenici će morati da se prilagode i oni koji su ga populistički i politikantski, na najgore načine, osporavali.

Na taj način se još jednom potvrđuje kvalitet i trajnost politike DPS i ispravnost vizije koju smo slijedili.

Demokratska partija socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član