DPS: “Sprženoj” i “bankrotiranoj” zemlji se ne odobravaju krediti

Samo tri dana od početka rada nove Vlade i obećanja transparentne komunikacije sa javnošću, sinoć su građani Crne Gore preko jednog provladinog medija obaviješteni da je  vlast Crnu Goru zadužila za 750 000 000 EUR. Nadamo se da je priznanje Krivokapića da je sve rađeno u tajnosti,  nespretna izjava premijera, jer se zaduživanje u svakoj državi radi javno i kroz institucije. Ako se riječi Krivokapića pokažu tačnim, onda se to zove organizovani kriminal na štetu države.

Licemjerna tvrdnja onih koji su populistički kritikovali politiku zaduživanja, pričali o “dužničkom ropstvu” i “sprženoj zemlji”, da je Crna Gora bila pred bankrotom, predstavljaju potcjenjivanje zdravog razuma. Strani kreditori povjerenje grade na stabilnoj poziciji Crne Gore, investicijama koje se sprovode i ekonomskim temeljima koji su stabilni a postavljeni su za vrijeme vlasti koju je predvodio DPS, dok je opozicija dobacivala iz lagodne pozicije i na svaki način ometala sprovođenje ekonomskog programa.

“Sprženoj zemlji” koja je u bankrotu, se ne daju krediti, već samo onoj koja je članica NATO, kandidat za članstvo u EU i postavljena strateški na pravi kolosjek. Iskreno se nadamo da čak ni premijer, iako vjeruje u čuda, ipak ne misli da je ovolika suma novca dodijeljena jer su kreditori i investitori anticipirali sposobnosti njegove vlade.

I na kraju, samo poređenja radi, za trideset prethodnih godina Crna Gora je uzela 4 milijarde kredita, a nova Vlada jednu petinu tog iznosa za samo 3 dana.

Demokratska partija socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član