DPS: Spremni smo da bezuslovno podržimo svaku vladu koja slijedi ključne vrijednosti i ostvaruje nacionalne interese Crne Gore

Glavni odbor Demokratske partije socijalista na današnjoj sjednici, kojoj je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, razmatrao je rezultate parlamentarnih izbora održanih 30. avgusta.

Konstatovano je da svi u Crnoj Gori imamo razloga za zadovoljstvo zbog demokratske atmosfere u kojoj je protekao izborni dan, i da je DPS, kao što našoj partiji i dolikuje, pokazao zavidan nivo političke kulture svojim odnosom prema izbornim rezultatima, što se po prvi put dešava u našoj zemlji.

Ocijenjeno je da je Demokratska partija socijalista i dalje ubjedljivo najjača politička snaga u Crnoj Gori. Međutim, polazeći od okolnosti da ne možemo formirati poslaničku većinu a time i novu vladu s dosadašnjim koalicionim partnerima, izborni rezultat predstavlja neuspjeh.

Uprkos tome, naša partija i svi pojedinci koji su učestvovali u kreiranju državne politike u prethodnim decenijama mogu biti ponosni na ono što su ključne vrijednosti koje smo ostvarili: izgradnja građanske države i multietničkog demokratskog društva, poštovanje antifašističkih tekovina i trasiranje evropskog puta zemlje.

Kao vodeća državotvorna partija, DPS je spremna da bezuslovno podrži svaku vladu koja će nastaviti da razvija ove vrijednosti i ostvaruje nacionalne interese Crne Gore, zaključeno je na sjednici Glavnog odbora.

Zaključeno je takođe da se naredne sedmice krene sa detaljnom analizom izbornih rezultata u svim opštinskim organizacijama, od nivoa mjesnih odbora, koja će biti razmotrena od strane nadležnih organa partije.

Demokratska partija socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član