DPS: Spajić potvrdio Vlada zloupotrebom budžeta pomagala svoju koaliciju u Nikšiću, nadležni da reaguju

Nesvjestan šta izgovara, očito nedorastao da bude službenik za javne finansije ni na nižim nivoima vlasti, ministar Spajić, na koga školovanje i boravak u inostranstvu izgleda nijesu ostavili mnogo traga, sinoć je gostujući na vladinom TV servisu, samo potvrdio ono što je javnost u Nikšiću, a i šire, znala: Vlada Crne Gore dijelila je budžetska sredstva kao socijalnu pomoć uoči izbora u Nikšiću. To je nečuveno, i bilo bi skandalozno i da Vlada i njeni članovi nijesu učestvovali u izbornoj trci. A oni su, naprotiv, na čelu sve sa premijerom, bili veoma aktivni u podršci jednoj izbornoj listi. Njegova savjetnica je “sasvim transparentno” predvodila pokret “Ne damo Nikšić”, koji je nastupio u koaliciji s Demokratama. Sve to najbolje govori o kakvoj je zloupotrebi riječ.

Nakon “tajnog i organizovanog” zaduživanja države, nove kompanije od “nula eura” na koju su do danas – iako faktički ne postoji – utrošene desetine miliona eura, poslije uplitanja u mrežu neistina povodom Budžeta, gotovo izvjesno prekršene najave kako će ove godine prestati sa zaduženjima, ministar Spajić još jednom je otvoreno priznao čime se on zapravo bavi. Pritom je neupućenost u oblast javnih finansija i budžetske potrošnje dodatno potcrtao tvrdnjom kako su, kao takozvana “ekspertska vlast”, oni imali pravo da dijele sredstva uoči izbora u Nikšiću, “jer nijesu bili dio te kampanje”, što je ruganje zdravom razumu.

Nadamo se da je građanima Crne Gore sve jasnije kakvi su dometi aktuelne vlasti i njenih najistaknutijih “eksperata”, koji više ne prave skandale na dnevnoj osnovi, već iz časa u čas. Takođe, nadamo se da ovakvi njihovi potezi neće prolaziti bez pažnje međunarodnih partnera, kojima se svakodnevno zaklinju u posvećenost evropskim integracijama i standardima.

Demokratska partija socijalista poziva nadležne institucije da u što kraćem roku preispitaju da li u pomenutoj izjavi postoji krivična odgovornost i da, u skladu sa tim, preduzmu dalje radnje.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član