DPS: Sekulović i Damjanović profesionalno da obavljaju posao, a ne po zahtjevima političara iz nove vlasti

Saopštenje Uprave policije da državna zastava nije zapaljena – iako su svi vidjeli kako državni simbol stoji iznad lomače, dok se nad njim iživljava grupa huligana, pali je i to sve obznanjuje javnosti – predstavlja licemjerje i potcjenjivanje zdravog razuma naših građana. Nedopustivo je da političari zloupotrebljavaju Upravu policije, kao i da rukovodioci ovog organa, na to pristanu.

Jasno je i ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću i v.d. direktoru UP Vesku Damjanoviću da je zastava bila upaljena, i da je to posljedica dosadašnjeg ignorisanja i konstantnog nereagovanja nadležnih organa na sve učestalije oblike zastrašivanja, govora mržnje i brojne napade prema neistomišljenicima. Od konstituisanja nove vlasti primjetno je da Uprava policije nema sluha za ove probleme niti želju da u skladu sa svojim ovlašćenjima stane na put eskalaciji nacionalne ostrašćenosti.

Sinoćnim skandaloznim postupanjem, Uprava policije, koja je paradoksalnim pravdanjem da “nije bilo paljenja zastave” iako je sve snimljeno i objavljeno na društvenim mrežama, praktično samo je stala u zaštitu i dala svoju podršku ovakvom sramotnom činu.

Pozivamo ministra Sergeja Sekulovića i v.d. direktora Uprave policije Veska Damjanovića, da se u skladu sa zakonom, svojim poslom bave profesionalno i objektivno, a ne prema nalozima i zahtjevima političara iz nove vlasti i da shodno svojim nadležnostima spriječe svaki pokušaj demonstracije nacionalističkog divljanja, koje je preplavilo Crnu Goru, nakon posljednjih parlamentarnih izbora.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član