DPS: RTCG prekršio sopstvena pravila zbog Abazovića

Javni servis RTCG je sinoć emisijom “Iz pravog ugla” autorke Duške Pejović, u kojoj je gostovao predsjednik GP URA Dritan Abazović, flagrantno prekršila sopstvena pravila o izvještavanju u toku predizborne kampanje. RTCG je Abazoviću obezbijedila privilegovan položaj u odnosu na sve druge partije koje učestvuju na lokalnim izborima u četiri opštine 26. novembra, time što mu je poklonila udarni termin na Javnom servisu, koji je Abazović iskoristio i dobar dio emisije posvetio upravo ovoj temi.

Prema pravilima RTCG, van izbornog bloka u informativnim emisijama i izbornim debatama, zabranjena je priča o izborima. Ovako skandalozno i otvoreno stavljanje Javnog servisa i njihovih novinara na stranu jednog političkog subjekta – učesnika lokalnih izbora – je nedopustivo.

Povodom ovog flagrantnog kršenja pravila o izvještavanju i privilegovanog tretmana GP URA na Javnom servisu tokom predizborne kampanje, uložićemo prigovore Savjetu RTCG i Agenciji za elektronske medije.  Takođe, zahtijevamo od uređivačkog tima Javnog servisa da što prije objasni građanima Crne Gore, koji ih finansiraju, razloge za nezapamćeno i skandalozno kršenje pravila RTCG o izvještavanju tokom predizborne kampanje. 

Takođe, najmanje što očekujemo je da se uređivački tim izvini svim ostalim učesnicima lokalnih izbora i saopšti na koji način će kompenzovati štetu koja je nanijeta jučerašnjim grubim propustim uredništva Javnog servisa.
 
Služba za informisanje Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član