DPS Prijestonice: Spremni na saradnju za dobrobit Cetinja i Crne Gore!

Poštovane Cetinjanke i Cetinjani,

Imajući u vidu da se bliži rok za formiranje lokalne vlasti u Prijestonici, uz već iskazanu spremnost da damo maksimalan doprinos uspjehu tog procesa, istovremeno suočeni s brojnim manipulacijama koje nas udaljavaju od tog cilja, podsjećamo vas da smo:

1. Ponudili predizbornu koaliciju Socijaldemokratskoj partiji u cilju stvaranja snažnog, građanskog, evropskog bloka na Cetinju – SDP je to odbila.

2. Spremni da formiramo vlast na Cetinju isključivo sa partijama sa kojima dijelimo programska načela, nikako sa URA i Demokratama.

3. U obavezi da preuzmemo najveću odgovornost za upravljanje Prijestonicom, jer je to izraz volje naših sugrađana, iskazane na lokalnim izborima.

4. Spremni da sa SDP-om podijelimo odgovornost za budućnost Cetinja, a što je, nasuprot pomenutim manipulacijama, predstavnicima ove partije jasno saopšteno tokom nedavnih pregovora.

5. Spremni da idemo u opoziciju ukoliko SDP, umjesto principijelne, programske koalicije sa DPS-om, za političke partnere izabere one koje će Cetinjani pamtiti po suzavcu i gumenim mecima 5. septembra i odluci da se Cetinjski manastir, de facto, prepiše državi Srbiji.

6. Dokazali da nam funkcije nijesu prioritet i time što smo jedina partija koja se unaprijed obavezala da neće participirati u vršenju vlasti na državnom nivou nakon smjene Vlade Zdravka Krivokapića.

Kao potvrda prethodno pomenutog, isključivo vođeni interesima Cetinja i Crne Gore, iznad svega poštujući povjerenje koje su nam Cetinjani ukazali, uz to cijeneći i dobar izborni rezultat Socijaldemokratske partije, principijelno, a ne vođeni ličnim ambicijama, SDP-u nudimo da zajedno formiramo vlast na Cetinju na način što će, u raspodjeli ključnih funkcija u lokalnoj upravi, SDP-u pripasti mjesto predsjednika Parlamenta i dva mjesta zamjenika gradonačelnika.

U susret izboru predsjednika Skupštine (podsjećamo da rok za dostavljanje prijedloga ističe 11.02. u 15h), spremni smo da definišemo programske principe i spisak projekata iza kojih ćemo skupa stati, kao i način na koji će preostale funkcije u okviru strukture lokalne vlasti biti raspodijeljene. 

Prijatelji iz SDP-a, kao što smo ga skupa branili, želimo da skupa gradimo naše Cetinje. Ako, pak, smatrate da su za taj posao pozvaniji oni koje pamtimo s Belvedera, srećno vam bilo.

Odbor Demokratske partije socijalista Prijestonice

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član