DPS Prijestonice: Poziv za formiranje vlasti svima koji su za građansku, evropsku, multietničku, antifašističku Crnu Goru

Odbor DPS Prijestonice Cetinje je na juče održanoj sjednici, analizirajući aktuelnu političku situaciju donio sljedeće zaključke:

Uzimajući u obzir da je DPS dobio najveći procenat podrške građana Cetinja, kao odgovoran politički subjekat dužni smo uputiti poziv za razgovor o formiranju vlasti u Prijestonici, sa onim političkim subjektima koji baštine iste vrijednosti, i dijele iste ciljeve, a koje se temelje na evroatlantskim integracijama, građanskoj i multietničkoj državi i antifašističkim idejama.

Svjedoci smo da su u posljednjih 15 mjeseci od formiranja Vlade Crne Gore, sve ove vrijednosti dovedene u pitanje kao i sam opstanak države, te svi politički subjekti koji su dobili ogroman broj suverenističkih glasova u Cetinju, moraju pokazati dovoljan stepen odgovornosti i poslati jaku poruku građanima Crne Gore, da se samo slogom i jedinstvom mogu odbraniti temeljne vrijednosti na kojima počiva savremena Crna Gora.

Sva eventualna lična ili politička neslaganja iz prošlosti u ovom trenutku trebaju biti stavljena po strani, zarad interesa budućnosti Cetinja i Crne Gore. U ovom trenutku politički subjekti na Cetinju (DPS, SDP,  Stara garda LSCG i SD-LP) koji su dobili ogromnu podršku građana Cetinja, nemaju važnijega zadatka od odbrane dostojanstva crnogorskog imena i slobode crnogorske države.

S tim u vezi, DPS je spreman razgovarati o budućem razvoju Cetinja, na principima uzajamnog poštovanja, podjele odgovornosti i jasno utvrđenim rokovima za realizaciju postavljenih ciljeva.

Samo na taj način Prijestonica Cetinje može dobiti lokalnu upravu koja će biti profesionalna i u službi interesa građana.

Odbor DPS Prijestonice  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član