DPS Prijestonice: Ponosni na antifašističko nasljeđe

Savjet mladih DPS-a Prijestonice organizovao je javnu tribinu “”Antifašizam – izazovi današnjice”, povodom 78 godina od II zasijedanja AVNOJ-a i 80 godina od formiranja Antifašističke omladine Crne Gore. Na tribini su govorili nocilac liste “Da vratimo ponos Crnoj Gori – DPS – Milo Đukanović” Miloš Ražnatović, istoričar i poslanik dr Dragutin Papović i generalni sekretar SUBNOR-a Crne Gore Dragan Mitov Đurović.

Miloš Ražnatović je naglasio da se borba protiv fašizma mora voditi stalno i da treba učiniti sve kako bi se spriječio njegov povratak. Nezamislivo je, kako je istakao, da se danas, skoro 80 godina nakon veličanstvene pobjede nad mrakom i terorom, stidimo svog antifašističkog nasljeđa, tog dubokog humanističkog opredjeljenja i vjere u čovjeka, slobodu i ravnopravnost.

“Izazivanje nacionalne mržnje i netrpeljivosti i negiranje postojanja drugih nacija nije ništa drugo do fašizam. Fašizam je ekstremni nacionalizam, klerikalizam i vjerski fanatizam. Fašizam je negiranje nacionalne samobitnosti. Fašizam je veličanje osuđenih ratnih zločinaca, ljubljenje grobova fašističkih saradnika, relativizovanje činjenica i sprovođenje selektivne pravde. Zato je Cetinje 5. septembra još jednom pružilo otpor zločinačkoj ideologiji, kao što je to uradilo prije 80 godina, i kao što je početkom devedesetih bilo centar antiratnog pokreta”, kazao je Ražnatović i zaključio kako iskreno vjeruje da će 5. decembra građani Cetinja koji žele besplatno liječenje, besplatno školovanje, humano društvo jednakih šansi i dostojanstven život, svoje povjerenje dati Demokratskoj partiji socijalista koja je nesporni lider antifašističkih snaga u Crnoj Gori i garant socijalne pravde i boljeg života na Cetinju i Crnoj Gori.

Istoričar i poslanik dr Dragutin Papović istakao je da je Crna Gora obnovila svoju državnost u Jajcu, 1943. godine, na antifašističkim vrijednostima i da su na taj način crnogorska savremena državnost i antifašizam neraskidivo povezani.

“DPS s pravom i s ponosom baštini antifašizam i antifašističko nasljeđe. I kada nam oni koji slave kolaborante iz Drugog svjetskog rata, koji slave ratne zločince i zločinačke i genocidne ideologije prigovaraju da smo nasljednici Saveza komunista, sa antifašističkog aspekta to nam je za ponos. Danas je u Crnoj Gori na vlasti politika koja se zasniva na razaranju građanske Crne Gore, antifašizma, nezavisne, suverene i pristojne Crne Gore. Imamo izuzetno opasne protivnike koji svoju suštinsku ideologiju prikrivaju onim što svi nazivaju populizam”, kazao je dr Papović i dodao kako, izuzev DPS-a, ne postoji ni jedna politička snaga u Crnoj Gori koja će se suprotstaviti njihovim nasrtajima.

Generalni sekretar SUBNOR-a Crne Gore Dragan Mitov Đurović kazao je da je neofašizam, u svih 14 stavki u kojima je okarakterisan, prisutan u Crnoj Gori i kako mu je drago da Savjet mladih DPS-a baštini tekovine antifašizma.

Oni su pozvali mlade na Cetinju da 5. decembra podrže izbornu listu “Da vratimo ponos Crnoj Gori – DPS – Milo Đukanović” kao jedinoj istinskoj antifašističkoj snazi u Crnoj Gori.

Odbor DPS Prijestonice   

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član