DPS Prijestonice: Oni koji svojim pokličima traže devastaciju Njegoševog mauzoleja, žele pokoravanje, obezduhovljenje i kolonizaciju Crne Gore

Svetosavski fundamentalizam i kleronacionalizam je po ko zna koji put izvršio, a i juče, svojim pseudo simpozijumom, verbalnu agresiju na Crnu Goru i njen ustavni, građanski, antifašistički i slobodarski poredak i sistem.

Kao i uvijek do sada svetosavski sljedbenici jučerašnjim jurišima na Njegošev mauzolej, Njegoša, Cetinje i Crnu Goru, četiri velika stuba našeg trajanja i postojanja, otvoreno prijete građanskom miru i bezbjednosti.

Njihova izlaganja predstavljaju sa jedne strane dimnu zavjesu, iza koje žele, koristeći konflikt i sučeljavanja oko mauzoleja da što lakše se provuče i potpiše diskriminatorski Temeljni ugovor države Crne Gore sa SPC. Ujedno pokličima za devastaciju Njegoševog mauzoleja kao neprikosnovenog kulturnog dobra Crne Gore i jedinstvenog monumenta pjesničko-filozofskom i slobodarskom duhu u Evropi, traže i žele pokoravanje, obezduhovljenje i kolonizaciju naše države, građana, ali i generalno znanja, slobode i našeg pluralno multietničkog društva.

Umjesto da rade na dodatnoj izgradnji univerzalnih vrijednosti i mostova hrišćanske ljubavi i suživota, oni hoće iste da ruše. Time očigledno smrt univerzalnih dobara vide kao najvišu vrijednost, jer su, po njihovoj sumanutoj propagandi Njegoš i Crnogorci mogući samo kao Srbi ili čudovišta. A Crna Gora kao rezervat porobljenih Crnogoraca kojima treba da vlada veliko-srpsko carstvo laži.

Da je tako, helikopterski desantni okupator Joanikije kao uzurpator svetog crnogorskog trona u Cetinjskom manastiru, dio Crnogoraca krsti ustašlukom. On svojim ekstremnim antikomunizmom, brozogorstvom i brozomorstvom Crnu Goru dijeli na svete Srbe (Sveto Srpstvo) i Brozovu i ustašku stvarnost. Tako prenebregava pluralnu multinacionalnu crnogorsku datost kao temelj njenog opstanka zasnovan na bogatstvu vjerske, kulturne i šire raznolikosti. Zato mitropolite Joanikije, odbacujući čudovišno vratite se ljudskom, mirite, a ne dijelite. Volite i sijte ljubav, a ne mržnju!

Odbor DPS Prijestonice  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član