DPS: Premijer da spriječi fanatičnu misiju indoktrinacije i revanšizma Vesne Bratić

Niz informacija i događaja ukazuje da se u resorima ministarke Vesne Bratić, iza očiju javnosti, dešavaju veoma zabrinjavajuće pojave.

Prema informacijama koje dobijamo od zaposlenih u ovom ministarstvu, ministarka Bratić, u svom revanšističkom pohodu i sprovođenju ideološke indoktrinacije kroz resore koji su joj povjereni, potpuno je gluva čak i za dobronamjerne kritike koje dolaze od njenih najbližih saradnika. Njeno shvatanje ministarskog mandata kao jedinstvene prilike da po nalogu svojih mentora uprepodobi  prosvjetu, kulturu, nauku i sport smjenama nepodobnih, zapošljavanjem ekstremnih nacionalista, pripremom novih programa, izaziva otpor i u samom ministarstvu.

Prema našim saznanjima Danilo Alagić, na Vladi izabran za direktora direktorata za tercijalno obrazovanje, ne dolazi na posao nedjeljama; Miroslav Anđelić izabran za državnog sekretara, pripremio je ostavku, pa uzeo bolovanje. Podsjećamo da je i Martin Ćalasan, napustio Bratićku prije imenovanja, a da je obavljao poslove državnog sekretara i bio  najavljen kao kadar sa širokim ingerencijama u ovom ministarstvu.

Imajući u vidu da u svojoj revanšističkoj opijenosti ministarka naređuje da podnesu ostavke onima koji joj u prosvjeti nijesu po volji ili nijesu po njenim kriterijumima podobni, smatramo da njena misija pokušaja indoktrinacije mladih naraštaja klerikalno-nacionalističkom dogmom, mora biti zaustavljena.  Zato tražimo od premijera Krivokapića, da obrati pažnju na postupke Vesne Bratić, i spriječi svaki pokušaj nezakonitog postupanja ali i fanatizma koji je nedopustiv na mjestu na kome se ona nalazi.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član