DPS: Poslanički klub DPS iniciraće raspravu o rješavanju opravdanih zahtjeva zaposlenih u Montenegro erlajnsu

Poslanički klub DPS će inicirati raspravu o rješavanju opravdanih zahtjeva zaposlenih u Montenegro erlajnsu, koje je Vlada Crne Gore ostavila ne samo bez posla a njihove porodice dovela na rub socijalne egzistencije, nego i bez bilo kakvih informacija o njihovom budućem statusu. Ovo je zaključak sastanka kojeg su sa predstavnicima zaposlenih u MA, na njihov zahtjev, danas imali predsjednik kluba poslanika DPS-a Danijel Živković i poslanik Predrag Sekulić.

Gašenjem MA napravljena je nemjerljiva šteta kako zaposlenima i njihovim porodicama tako i turističkoj privredi ali i državi Crnoj Gori i svim njenim građanima. Dok je prethodna Vlada pokazala odgovoran odnos prema nacionalnoj avio kompaniji tako što je u skupštini izglasan zakon o MA čime je obezbijeđeno dalje funkcionisanje ove kompanije uz jasne indikatore koji ukazuju na njen značaj za turističku privredu, nova Vlada je sve to poništila za jedan dan. Bez obzira da li je u pitanju bilo neznanje ili zla namjera, za  urušavanje kompanije koja je bila ponos Crne Gore sa jedne strane i rasipanje državnog novca u neizvjesni projekat osnivanja nove avio kompanije sa druge strane, nema opravdanja.

Poslanički klub DPS-a će pozvati nadležne državne organe da provjere sve procedure za osnivanje nove avio kompanije i trošenje “osnivačkog kapitala” od nekoliko desetina miliona eura ali prioritet mora biti socijalno zbrinjavanje zaposlenih u MA. Vjerujemo da će i ostali poslanički klubovi u Skupštini Crne Gore, bez obzira da li pripadaju vlasti ili opoziciji, podržati opravdane zahtjeve zaposlenih.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član