DPS: Pokrenućemo inicijativu za smjenu čelnika opština koji su ponizili državu, očekujemo da partije koje javno osuđuju takvo ponašanje, i glasaju za smjenu

Pokrenućemo inicijativu za smjenu svih šest čelnika crnogorskih opština koji su svojim neprimjerenim, podaničkim stavom u državnoj instituciji Srbije, zloupotrijebili svoju javnu funkciju, ponizili sopstvenu državu i nanijeli veliku štetu njenom ugledu i dostojanstvu.

Klub odbornika Evropski tim za Nikšić, čiji je glavni stožer naša partija, već je predao u proceduru takvu jednu inicijativu, a sjutra će po istom tom osnovu biti podnijeti i zahtjevi za smjenu predsjednika opština Berane i Mojkovac, Vuka Todorovića i Veska Delića, kao i protiv predsjednika Skupština opština Danilovgrad, Herceg Novi i Tivat, Velimira Đokovića, Ivana Otovića i Miljana Markovića.

Svi navedeni su istupima na pomenutom događaju demonstrirali nepoštovanje Ustava Crne Gore, povredu suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše države, izdaju državnih interesa i urušavanje ugleda Crne Gore. Svojim poniznim i sluganskim odnosom prema institucijama i zvaničnim predstavnicima druge države pokazali su da su nedostojni javnih funkcija koje obavljaju. Zato očekujemo da svi politički subjekti koji deklarativno osuđuju ovakvo ponašanje i glasaju za smjenu pomenutih državnih funkcionera.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član