DPS: Poigravanje državom – Šaranović grubo krši zakon, Spajić pod ucjenom prihvata nezakonito rješenje

Ministar Danilo Šaranović, inicijator je grubog kršenja Zakona o unutrašnjim poslovima. Saučesnici Šaranovića su svi članovi Vlade koji su predvođeni premijerom juče bili ucijenjeni od strane Demokrata da pred ponoć podrže rješenje koje je nezakonito. Zakon o unutrašnjim poslovima ne prepoznaje nikakve interne i eksterne konkurse, javne pozive i sl. već jasno propisuje kako se bira v.d. direktora policije u slučaju smjene postojećeg.

Ovo poigravanje državom koje Milojko Spajić dozvoljava i u njemu učestvuje, nikad nije viđeno u Crnoj Gori. Nikad nijesmo svjedočili situaciji da ministar unutrašnjih poslova sam sa svojim partijskim kolegama u hodu izmišlja članove zakona, onako kako njemu i njegovoj partiji odgovara. Čak i da su Demokrate toliko drske da proglašavaju da je zakon ono što oni na svojim partijskim sastancima odluče, odgovornost je na Vladi i premijeru da ne dozvoli da se neko bahato poigrava državom. Suprotno, premijer Spajić pristaje na ucjenu, saziva vladu u nedjelju pred ponoć, koja svojim glasanjem ovjerava nezakonitost.

Igra prijestola za partijsku kontrolu bezbjednosnog sektora, u kojoj su glavna pravila, ko će koga prevariti, nanose veliku štetu jednom od najvažnijih segmenata javne uprave. Izvršna vlast kojoj sektor bezbjednosti služi kao paravan za ucjene, treba što prije da ode u prošlost. Da bi se vratila ozbiljnost u upravljanje državom, najprije mora da se desi pad vlade, koji je očigledno neizbježan.

Demokratska partija socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član