DPS Pljevlja: Izabrani novi članovi unutarpartijskih tijela, jačaćemo građansko društvo, provokatori međuetničkih sukoba da budu kažnjeni

Na danas održanoj sjednici Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista izabrani su novi članovi Izvršnog odbora naše partije u Pljevljima kao i Savjet za lokalnu političku strategiju i planiranje.

Polazeći od potrebe za reformom naše partije a u skladu sa strateškim opredjeljenjem da gradimo društvo znanja, društvo slobode i društvo građana, imajući u vidu širok i snažan kadrovski potencijal izabrali smo Izvršni odbor u sastavu: predsjednik Opštinskog odbora DPS Pljevlja Dragiša Sokić, potpredsjednica dr Sabrina Hadžiosmanović, Ajanović Avdo, Alavać Haris, Bajčeta Bojan, Bambur Amer, Beljkaš Radoš, Brahić Amina, Čamdžić Dane, Čavić Goran, Golubović Igor, Gomilanović Dijana, dr Harbić Ermin, Ječmenica Saša, dr Jelić Željko, Krivokapić Jovana, Ostojić Radenko, Rondović Maja, Rondović Veselin, Rubežić Nebojša, Terzić Dragan, Tošić Marko, dr Tursumović Ilhan, Vuković Vidan, Živković Danijel.

U sastav Savjeta za lokalnu političku strategiju i planiranje izabrani su: predsjednik Gospić Zoran, Alikavazović Sead, Bajčetić Budimir, Bešlić Maida, dr Cvijović Momir, Čengić Mersudin, Ćirlija Sabit, Gačević Duško, Ćurčić Ljubiša, Dragašević Žarko, dr Džarić Radenko, Džuverović Đorđije, Đondović Golub, Gazdić Stjepan, Kriještorac Hamza, Milinković Vlade, Muhović Faik, Šulović Abdulah, Rubežić Nenad, Kovačević Rajko, dr Tabaš Zoran.

Imajući u vidu sastav izabranog  rukovodstva našeg Opštinskog odbora, sa pravom smatramo da ovi ljudi svojim profesionalnim i ljudskim kvalitetima, u potpunosti mogu odgovoriti ciljevima i zadacima koji su pred njima postavljeni.

Kao i uvijek do sada beskompromisno opredjeljenje naše partije jeste građanski koncept društva u cjelini.  Insistiramo na društvu u kome će građanske slobode biti neprikosnovene, i prava svakog pojedinca zaštićena. Osuđujemo svaki pokušaj ugrožavanja međuetničkih odnosa, i tražimo reakciju nadležnih. U 21. vijeku želimo društvo u kome se nećemo dijeliti, nego budućim generacijama pružati prilike za sticanjem znanja, što je najvažniji resurs savremenog društva.

Nikad nećemo odustati da promovišemo i njegujemo multietničke i multikulturalne vrijednosti po kojima je poznata naša sredina. Osuđujući svako devijantno ponašanje, tražimo kažnjavanje onih koji veličaju bilo koji zločin, jer tako branimo evropsku budućnost naše države i svih naših građana.

Dosadašnji rezultati nam daju za pravo da možemo, ali isto tako predstavljaju i našu obavezu da u narednom periodu moramo još bolje raditi na svim poljima koja znače dobrobit svih naših građana.

Stabilne finansije sa ostvarenjem budžeta i suficitom od preko 4% upravo su rezultat naše dugogodišnje promišljene i strateške politike lokalne uprave, tako da je danas Opština Pljevlja možda i finansijski najjača lokalna uprava na sjeveru Crne Gore. Zato se i možemo pohvaliti izgrađenim ili započetim mnogim projektima koji su, na ponos svih Pljevalja, umnogome promijenili sliku našeg grada.

Infrastruktura na zavidnom nivou, ekonomski prosperitet i društvo svih građana je naš zadatak i mi ćemo ga ispuniti u saradnji sa svim dobronamjernim Pljevljacima.

Stoga, sigurni smo da je dosadašnji odličan rad lokalne uprave najbolja preporuka da nastavimo raditi na unaprijeđenju kvaliteta života i u narednom mandatnom periodu.

Opštinski odbor DPS Pljevlja

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član