DPS: Parlamentarni izbori najbolji put ka izlasku iz postojeće krize

Na konsultacijama sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, kojima su prisustvovali potpredsjednik DPS Jevto Eraković, generalni sekretar Aleksandar Bogdanović i šef Kluba poslanika Danijel Živković, razmatrana je aktuelna politička situacija u kontekstu izbora novog mandatara nakon pada 43. Vlade Crne Gore. 

Tom prilikom, predstavnici DPS-a istakli su da je, u kontekstu daljeg evropskog puta Crne Gore, neophodno što prije izaći sa konkretnim rješenjem, koje bi eventualno vodilo ka povjeravanju mandata predstavniku struktura koje su prepoznate kao reprezenti građanskih i proevropskih snaga. 

Ipak, uzevši u obzir mogućnost da u datim okolnostima ne bude izvjestan dogovor i obezbijeđena potrebna većina, predstavnici DPS-a su konstatovali da je alternativa tom scenariju raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, na kojima bi se razriješila politička kriza. 

Crna Gora je izgubila dragocjene dvije godine od redovnih izbora, a tokom tog perioda znatno je poljuljan međunarodni ugled naše zemlje. Kako su istakli predstavnici DPS-a, finansijski sistem je doveden do tačke pucanja, a šansa za hvatanje brzog priključka na putu ka Evropskoj uniji je propuštena. 

Imajući u vidu navedeno, po državne interese Crne Gore bio bi poguban još jedan eksperiment struktura koje su više puta pokazale potpuno odsustvo zajedničke vizije o razvoju i budućnosti zemlje. 

Stoga je konstatovano i da je održavanje vanrednih parlamentarnih izbora najbolja opcija za rješavanje postojeće političke i društvene krize.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član