DPS: Osuđujemo incidente i učestale medijske manipulacije

Demokratska partija socijalista žali zbog incidenta, u kojem je grupa neidentifikovanih lica napala i pretukla jednog mladog čovjeka sinoć u Podgorici. Brutalnost kojom se gomila obračunava sa pojedincem, izaziva osudu svake normalne osobe. Osuđujemo ovakvo vandalsko ponašanje i tražimo da nadležni organi identifikuju i kazne one koji su učestvovali u prebijanju.

Napominjemo da je tokom jučerašnjeg dana Podgorica bila mjesto okupljanja desetina hiljada mladih ljudi, koji su iz cijele Crne Gore došli da proslave medalju svoje vaterpolo reprezentacije. Takav događaj, velike masovnosti, sam po sebi nosi bezbjednosni rizik. Ipak, sve je prošlo bez većih posljedica, iako su, pored pomenutog incidenta, zabilježene razne provokacije: od gađanja kamenicama vozila i ljudi koji su krenuli da proslave pobjedu svoje reprezentacije do verbalnih napada na pojedine funkcionere naše stranke.

Skrećemo pažnju svim građanima da ne nasijedaju na razne manipulacije kojima su intenzivno izloženi. Ovih dana smo svjedoci, nezapamćenih medijskih laži koje se lansiraju najčešće sa dva portala iz Crne Gore, a zatim prenose po medijima u regionu, ili se to radi obrnutim redosljednom. Riječ je o tendencioznom plasiranju lažnih vijesti, čiji je cilj podizanje tenzija u društvu i izazivanje incidenata. U tu svrhu se manipuliše vjerskim i nacionalnim osjećanjima građana, i atakuje na vrijednosti koje su svakom građaninu svete. Tako podmukle i perfidne manipulacije da se namjerno unižavaju državni simboli Srbije, služe samo za podizanje tenzija u društvu i rasplamsavanje sukoba. Crna Gora i Crnogorci nijesu neodgovorno reagovali na paljenje zastave na ambasadi u Beogradu, stoga smatramo da tenzije treba spustiti, i ignorisati pokušaje provokacija nacionalnim ili vjerskim simbolima sa čime smo ovih dana suočeni.

Uvjereni smo da će se svaka laž na kraju razotkriti i ostati upamćena mrlja na obrazu onih koji su je plasirali sa namjernom izazivanja podjela i nemira a zarad direktne političke koristi.

Država Crna Gora ima svoje institucije koje su sposobne i odlučne da sačuvaju mir i ustavni poredak, i obezbijede sigurnost svih naših građana.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član