DPS: Od Miloševićevog novinara do kolumniste “Vijesti”

U tekstu pod nazivom “Neće moći i Đukanović i EU” novinara Željka Pantelića, koji očigledno ima pretenziju da sebe predstavi kredibilnim analitičarom i osobom koja ima “pouzdane izvore”, izneseno je mnoštvo neutemeljenih teza i netačnih navoda, proizvoljnih ocjena i amaterskih zaključaka, tako da bi sporenje svakog on njih pojedinačno bilo besmisleno.

Imajući u vidu neupitnu posvećenost uredništva “Vijesti” da izborom autora, sagovornika, tema,  u kontinuitetu, pokušava godinama da kompromituje prije svega politiku koju personifikuje predsjednik države Milo Đukanović, ne čudi nas što se ovakvo štivo, u vidu neke kvazi-analize našlo na stranicama te novine. Na to imate pravo i to je je legitimna uređivačka politika. Izabrali ste je, i njenom  zaslugom uporno gubite čitaoce, do nivoa najnižeg tiraža nekada čitanih dnevnih novina. 

Ipak, iznenađuje nas da ste od mnoštva svojih saradnika, koji bi bili spremni da odgovore “zadatku”, našli Željka Pantelića, čiji je najzapaženiji detalj u biografiji činjenica da je bio dugogodišnji novinar “TV Bastilje”, kako su zvali tadašnje uporište Miloševićeve propagande. Doduše, u svojim javnim ispovijestima, kada je analizirao svoj rad pod Komrakovim i Milanovićem, urednikom i direktorom nekadašnje zloglasne televizije, vaš kolumnista Pantelić pokazuje stid i neprijatnost, što je razumljivo za nekoga ko je radio za Miloševićev režim, nasuprot mnogim novinarima njegove generacije koji su tada sarađivali u buntovničkim medijima, od Radija B92, Indeksa, Vremena, Naše Borbe, Danasa… 

Okolnost da se gospodin Pantelić pokajao jeste potreban, ali ne i dovoljan uslov za sticanje statusa kredibilnog novinara. Pribojavamo se da, nastavi li profesionalnim putem koji je pošao, citirajući neimenovane izvore i navodeći netačne podatke, taj dugi put od Miloševićevog medijskog poslušnika do profesionalnog novinara, nažalost, nikad neće preći.

Media tim Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član