DPS: Nove zdravstvene mjere diskriminatorske i licemjerne

Nove epidemiološke mjere Ministarstva zdravlja su diskriminatorske i licemjerne. Osim upitnog autoriteta da se oni koji su javno kršili mjere, kao premijer Krivokapić i ministarka Jelena Borovinić Bojović, sada oglašavaju i traže od građana pokornost i disciplinu, nejasno je po kojim kriterijumima su formulisane pojedine zdravstvene mjere, ako ne isključivo tendencijom da se forsira klerikalni karakter države, koja je po Ustavu sekularna.

Nedopustivo je da se mjerama koje uvodi Vlada u građanskoj državi favorizuju samo vjernici određene vjere, a da svi drugi, uključujući i ateiste budu u podređenom položaju. Svjedočili smo mnogo puta kako se u vjerskim objektima rastegljivo tumače mjere, uz apsurdna i licemjerna obrazloženje da je nemoguće kontrolisati veliku masu ljudi?! Takvo neodgovorno ponašanje, u kome su učestvovali i današnji vladini zvaničnici, doprinijelo je širenju epidemije u Crnoj Gori, a kolateralna šteta su bili svi građani.

Razumijemo potrebu da se na sve moguće načine zaustavi širenje virusa, ali je taj teret trebalo ravnomjerno rasporediti na sve građane i institucije. Zdravom i racionalnom razumu, nije prihvatljivo da je pričešće istom kašikom u hramovima SPC manje opasno od posjete najbližem članu porodice.

Očigledno je da ove mjere nijesu pravične i ne tretiraju sve građane na isti način. One nijesu sastavljane prema kriterijumima zdravstvene struke već su prilagođene potrebama onih koji su premijera i ministarku, doveli u poziciju da o bilo čemu odlučuju.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član