DPS Nikšić: “Žuti soliter, bijele boje” još jedan rezultat nerada i neadekvatne komunikacije među organima lokalne uprave

Slavodobitno najavljen projekat uređenja fasada stambenih objekata, koji je neslavno započet farbanjem zgrade u Ulici Nika Miljanića, sada je nastavljen promjenom boje solitera kod Autobuske stanice.

“Žuti soliter, bijele boje” je još jedan rezultat nerada i neadekvatne komunikacije među organima lokalne uprave.

Kako je iz lokalne samouprave kazano da je ovaj soliter jedan od urbanističkih simbola grada, ostaje nejasno zašto ovaj simbol nije ofarban u svojoj izvornoj boji.

Svjedočeći mnogim neznavenostima u Nikšiću, obavještavamo gradsku upravu da postoje opšte norme i principi kojih bi se trebalo pridržavati u ovakvim slučajevima.

Pri rekonstrukciji i restauraciji objekata mora se voditi računa o njihovom izvornom izdanju, a očigledan je propust napravljen budući da je promjenama u vizuelnom obliku,  izmijenjen i identitet jednog od simbola grada njegovog poslijeratnog razvoja.

U svom ovom amaterizmu iznenađuje nedostatak reakcije svih onih iz redova NVO sektora, medija i lokalnih stručnjaka, koji su nekada svim silama pokušavali da spriječe realizaciju projekata prethodne gradske uprave, od rekonstrukcije gradskog trga, bazena, Doma revolucije, gradskog muzeja, stadiona, gradskih parkinga i sl.

Jasno je da kad su greške tako očigledne i u oblasti uređenja prostora, da je potreba za smjenom opštinske vlasti neophodna. 

Opštinski odbor DPS Nikšić 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član