DPS Nikšić: Zasluge za učinke i dobre rezultate prethodnih samouprava, aktuelna lokalna vlast želi pripisati sebi

Na juče održanoj sjednici Skupštine, a i u nekoliko medijskih nastupa prethodnih dana, u neobjašnjivoj želji da omalovaže sve dobre projekte koji su urađeni ili započeti u prethodnim mandatima, predstavnici aktuelne lokalne samouprave iznose neistine, konkretno vezane za radove na zapadnoj tribini stadiona FK Sutjeska.

Javnost obavještavamo da je izrada projektne dokumentacije započeta 2017. godine, na inicijativu Fudbalskog saveza Crne Gore koji je u saradnji sa UEFA u tom trenutku obezbijedio početni milion eura za projekat. Projektna dokumentacija je urađena tokom 2018. godine i na osnovu nje je u budžetu države planirano za 2019. godinu oko tri miliona eura, a FSCG je učestvovao sa milion i po eura. Nakon što je na tenderu izabran najpovoljniji izvođač, u kontaktu sa predstavnicima UEFA u novembru 2019. godine je u Nionu u Švajcarskoj održan sastanak predstavnika Opštine Nikšić sa Komisijom za licenciranje stadiona UEFA, gdje je detaljno analiziran projekat zapadne tribine. Komisija je u decembru dostavila komentare i sugestije koje su se u najvećem dijelu odnosile na poboljšanje projekta u dijelu instalacija slabe struje, medijskih prostora unutar tribine, televizijskog studija i konferencijske sale. Iako su radovi na tribini bili u toku, urađena je izmjena i dopuna projekta, za koju je data saglasnost Komisije UEFA. Kao odgovorni ljudi smo preuzeli svu odgovornost za navedenu situaciju, koja je nastala i u dopisima sa Direkcijom javnih radova započeli novi postupak koji se odnosio na zakonsku mogućnost izmjene projekta usljed nepredvidivih okolnosti. O svemu postoji zvanična prepiska.

Nažalost, nova gradska uprava nekorektno i neprofesionalno izvrće činjenice i predstavlja sebe javnosti kao spasioce projekta, a koristeći se neistinama optužuje nas za neodgovorno postupanje.

Molimo kolege da za sve projekte koje smo započeli, a kojima se oni trenutno hvale, i sebe predstavljaju kao lokalne eksperte da se prethodno informišu jer ćemo im sve podatke uredno i sa zadovoljstvom dostaviti. Hvalisanje i izvrtanje istine nije manir ozbiljnih i odgovornih ljudi.

Opštinski odbor DPS Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član