DPS Nikšić: U cilju pozicioniranja Crne Gore kao dijelom “srpskog sveta”, uredništvo RTNK Crnu Goru karakteriše kao “srpsku zemlju”

Vijest koju je ovog jutra objavila Radio televizija Nikšić, u kojoj izvještava o uspjehu Nikšićana na Festivalu mladih guslara, ponovo je podijelila i zaprepastila nikšićku javnost.

Nazivati Crnu Goru, Srbiju i Republiku Srpsku, države učesnice pomenutog festivala, “srpskim zemljama”, odraz je uređivačke politike koja je skrenula sa terena nezavisnog i objektivnog novinarstva na teren nacionalno ostrašćenog medija, koji produbljuje sveprisutni jaz u crnogorskom društvu, čime se Crna Gora pozicionira kao dio “srpskog sveta”.

Podsjećamo ovu medijsku kuću, koja bi trebalo da važi za ozbiljnu, da je Crna Gora od 21. maja 2006. godine nezavisna, suverena i građanska država, te da ona nije nikakva srpska prćija niti dio srpskih zemalja, već samostalna država svih građanki i građana koji žive u njoj. Osim toga, obavještavamo sve, pa i uredništvo RTNK, da će ih sve zajedno želja biti da vide Crnu Goru kao dio takvih sličnih objedinjenih nacionalistički saveza.

Iskazujemo iskreno žaljenje što lokalni javni emiter i njegov slatkorječivi direktor svakodnevno pružaju podršku pristalicama “srpskog sveta” u njihovom naumu da što više i glasnije promovišu tu nazadnu ideju.

U krajnjem, napominjemo da ovakve šibicarske rečenice, plasirane s namjerom da otvoreno uvrijede najveći dio stanovnika Nikšića i Crne Gore, ne zaslužuju čak ni prijekor u onoj mjeri u kojoj zaslužuju prezir.

Opštinski odbor DPS Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član