DPS Nikšić: Sluge velikosrpskog i ruskog interesa, juče u Nikšiću sramno navijale za agresiju i rat

U Nikšiću, smo juče svjedočili potpunom civilizacijskom sunovratu u noći kad su velikosrpski nacionalisti, dobro znana lica u našem gradu, šetnjom podržale rusku invaziju na Ukrajinu. Ovo je grad koji je uvijek umio da prepozna vrijednosti koje su univerzalne i predstavljaju moralni temelj svakog progresivnog društva. Zato je zapanjujuće da u Nikšiću postoje ljudi koji podržavaju rat i ubistvo nedužnih građana, napad vojne sile koja je mnogostruko jača u ljudskom i oružanom smislu nego Ukrajina.

Za sve političke i parapolitičke elemente iz našeg grada koji stoje iza ovog moralno jadnog čina, posebna sramota je da se okupljaju ispred sakralnog pravoslavnog objekta, i poklicima bodre i navijaju, da jedan narod koji je dominantno pravoslavni agresorski nasrće na drugi iste te vjere.

Dokle će Nikšić biti opkoljen mrakom, ostaje da vidimo, ali jedno je sigurno da većinski Nikšić i danas saosjeća u bolu koji je snašao Ukrajinu. Sigurni smo da svaki naš zdravorazumni sugrađanin osjeća tugu za svakim izgubljenim životom, a naročito dječijim, te osuđuje rat koji uvijek sa sobom donosi strahote i užase. 

Žalimo što pojedine strukture koje služe velikosrpskim i ruskim interesima u našoj državi, navijaju za agresiju umjesto za mir i ne znaju da u ratu nema pobjednika.

Opštinski odbor DPS Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član