DPS Nikšić: Skandal u FK “Sutjeska” odraz neodgovornog odnosa uprave, ostavke jedini moralan čin

Da u Nikšiću nijedan segment za koji je odgovorna lokalna vlast i njeni predstavnici ne funkcioniše, svakodnevno se možemo uvjeriti, a ovih dana smo svjedočili svojevrsnom skandalu u FK “Sutjeska”.

Naime, pionirska sekcija, koja je trebala odigrati baražnu utakmicu za popunu Pionirske lige, otputovala je za Igalo, ali djeca koja imaju 14 pobjeda u 14 utakmica, nijesu ni počela utakmicu, jer se nije pojavio predstavnik Kluba i utakmica je završena službenim rezultatom 3:0 u korist Igala.

Bruka kakvu FK “Sutjeska” nije doživjela za više od 100 godina postojanja. Ovakav odnos prema mladim selekcijama, prema djeci i budućnosti sporta u našem gradu je za nedvosmislenu osudu.

Svakako treba utvrditi pojedinačnu odgovornost, ali odgovorna je kompletna uprava FK “Sutjeske”, posebno predsjednik Kluba Marko Mitrović, koji je prvo JU Opšta bolnica doveo na najniže grane od njenog postojanja, a sada i FK “Sutjeska”.

Što bi rekli da se jadan za zelen bor uhvati i on bi se zelen osušio. Upravo ovakve stvari se dešavaju, kada Demokrate kadriraju i kada na rukovodeće funkcije postavljaju neprofesionalce, ljude bez znanja i iskustva.

Prema nezvaničnim informacijama, kao da pomenuta bruka nije bila dovoljna, već se ista situacija i juče desila sa ekipom petlića koji su trebali igrati utakmicu u Podgorici.

Pa da pomognemo malo nadležnim u utvrđivanju odgovornosti, neka provjere da im se predstavnik nije zadržao u jednom nikšićkom restoranu jedući i pijući na račun građana Nikšića.

Nakon ovog nezapamćenog skandala ono što se najmanje očekuje jeste da kompletna uprava FK “Sutjeska” podnese ostavku i prestanu da brukaju grad i Klub, nanose štetu nikšićkom sportu i generacijama koje stasavaju u ovom klubu.

Opštinski odbor DPS Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član