DPS Nikšić: Podnijet prijedlog za razrješenje Kovačevića, Demokratama i Uri prilika da dokažu da štite Ustav, ugled države i njene simbole

Danas je, kako smo prethodno i najavili, Klub odbornika Evropski tim za Nikšić podnio prijedlog za razrješenje Marka Kovačevića, predsjednika Opštine Nikšić, zbog nepoštovanja Ustava Crne Gore, povrede ugleda države Crne Gore i javnog izlaganja poruzi Crne Gore i njenih simbola.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević u kontinuitetu pokazuje negatorski i unižavajući odnos i prema državi Crnoj Gori i prema njenim simbolima. Najnoviji neprimjereni čin tokom intoniranja himne, prilikom obilježavanja jubileja Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i osoba sa invaliditetom, samo je vrhunac dosadašnjih činjenja Marka Kovačevića, koja imaju za cilj grubo vrijeđanje i ponižavanje države u kojoj vrši značajnu funkciju.

Da je naša aktuelna inicijativa opravdana i ima pravno utemeljenje, pokazuje i reakcija Osnovnog državnog tužilaštva koje je protiv Kovačevića podnijelo krivičnu prijavu, što je jasan pokazatelj da isti nije dostojan funkcije predsjednika.
U krajnjem, naglašavamo da je ova inicijativa još jedan test za one partije koje sebe na papiru nazivaju braniteljima nacionalnih interesa, koje su istovremeno i konstituenti lokalne vlasti u gradu pod Trebjesom, te da preostaje da vidimo kakav će odgovor dati ili opravdanje pronaći na sjednici, koja mora biti zakazana po hitnom postupku, povodom sramnog čina koji je odraz uličarskog ponašanja prvog čovjeka našeg grada.

Opštinski odbor DPS Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član