DPS Nikšić: Partijskim zapošljavanjima i nepotizmom Vuković urušava vaspitno-obrazovne ustanove u našem gradu

Da nepotizmu, stranačkom zapošljavanju i političkim pritiscima Nemanje Vukovića, predsjednika Skupštine opštine Nikšić, nema kraja potvrdila je i u svom dopisu i nedavnoj ostavci direktorica OŠ “Dušan Bojović” Milodarka Popović Šofranac, inače imenovana od strane ministarke Bratić.

U pisanoj ostavci koju je dostavila Ministarstvu prosvjete detaljno je opisala razgovor sa predsjednikom Skupštine opštine Nikšić Nemanjom Vukovićem, koji joj praktično naređuje da se od sada u toj ustanovi zapošljavaju isključivo partijski aktivisti Demokrata. Da Vukovićevoj bahatosti nema kraja govori i podatak da je na mjesto direktorice Popović Šofranac, dovedena aktivistkinja Demokrata iz Bijelog Polja Ljiljana Papić, dok je njenog supruga postavio za svog savjetnika. Izgleda da ni u Župi, a ni u Nikšiću nije bilo kadrova nego se moraše dovoditi iz Bijelog Polja. Čudna je i činjenica da je po našim saznanjima, Savjet roditelja i školski odbor škole bio upoznat sa ovim pritiskom na direktoricu Popović, a da isti nijesu reagovali nego su aminovali partijski upliv u djelovanje škole.

Treba podsjetiti da je Nemanja Vuković mjesecima dizao galamu kako bi zamijenio direktoricu JPU “Dragan Kovačević”, Milu Backović, i na njeno mjesto doveo tetku Anu Ćetković Pejović. Koliko je taj njegov izbor bio dobar govori činjenica da je ista prije dva dana smijenjena zbog velikog broja nepravilnosti koje je učinila za kratko vrijeme, a i zbog velikog pritiska zaposlenih u toj ustanovi koji nijesu dozvolili urušavanje ove obrazovne ustanove.

Ostaje da vidimo da li će se po ovom pitanju uključiti i nadležni organi, za koje u ovim Vukovićevim aktivnostima ima dosta posla.

Opštinski odbor DPS Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član