DPS Nikšić: Nedopustivo bratimljenje sa gradom na čijem je čelu čovjek koji negira crnogorsku naciju i crnogorski jezik

Da se Kovačević ne zaustavlja u namjeri da ruinira temelje antifašističkog Nikšića, pokazuje i najnovija informacija, koju su objavili mediji, da je tokom svog trodnevnog boravka u Banja Luci, kako tvrdi gradonačelnik tog grada Stanivuković, zatražio bratimljenje ta dva grada.

Bratimiti se s gradom na čijem je čelu Stanivuković, kome je bio zabranjen ulazak u Crnu Goru, znači prećutno se usaglasiti sa svim spornim stavovima koji ima taj mlađani političar.

Naime, jasno je da Kovačeviću, koji je glasao protiv nezavisnosti Crne Gore, u kojoj danas obnaša funkciju predsjednika u teritorijalno najvećoj opštini, nema ništa sporno u svim bestidnim negatorskim izjavama gradonačelnika Banja Luke. Naprotiv, vjerujemo da mu iste duboko imponiju, jer u suštini se mnogo ne razlikuju ova dvojica negatora genocida u Srebrenici.

Nedopustivo je i razmišljati o bratimljenju sa gradom na čijem je čelu čovjek koji tvrdi da crnogorska nacija, crnogorski jezik i crnogorska crkva ne postoje, a jasno je i zašto je čelnik Nikšića ovakav predlog prećutao crnogorskoj javnosti.

Kovačeviću poručujemo da prodefilovali su Nikšićem razni kovačevići, stanivukovići i dodici, a Nikšić je trajao i opstajao kao svjetlost antifašizma u, zahvaljujući, njegovom djelovanju i djelovanju njegovih saboraca, pomračenoj Crnoj Gori.

Opštinski odbor DPS Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član