DPS Nikšić: Na primjeru Agencije za projektovanje i planiranje prikazano neznanje i neprofesionalizam lokalne vlasti

Da iza svega što radi lokalna uprava Nikšića stoji ogromno neznanje i neprofesionalizam pokazuju i dešavanja u Agenciji za projektovanje i planiranje.

Odluka o formiranju DOO Agencija za projektovanje i planiranje, protiv koje smo glasali u lokalnom parlamentu, stupila je na snagu 2.12.2023. godine, a nakon toga nije doneseno rješenje o imenovanju v.d. direktora do izbora direktora u skladu sa zakonom. U međuvremenu bivša direktorica bivše Agencije potpuno bespravno i protivzakonito čini krivično djelo potpisujući dokumenta, vršenjem isplate zarada, nadzore, projekte itd. Ovo sve bi trebalo da znaju osnivači Skupština opštine, lokalna uprava i imenovani Odbor direktora, ali očigledno isti oni ne poznaju niti zakone niti procedure.

Ovo je jednostavno nedopustivo i rezultat je toga što na čelu organa upravljanja sjede ljudi koji apsolutno ne znaju da rade posao za koji su plaćeni, niti posjeduju bilo kakve reference i iskustvo. Kao rezultat svega toga imamo da osoba koja sada obavlja poslove direktora i potpisuje dokumenta, isplate i ostalo je lice bez ovlašćenja i duboko je zagazila u vršenje krivičnog djela. Zato pozivamo nadležne organe da što hitnije reaguju kako bi se ovom bezakonju stalo na kraj, a mi ćemo podnijeti hitnu inicijativu nadležnoj inspekciji za vršenje inspekcijskog nadzora.

Ovo je još jedan dokaz da sve što opozicija iznosi o radu lokalne uprave Nikšića je, na žalost i Nikšića i Nikšićana, jedna velika istina.

Opštinski odbor DPS Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član