DPS Nikšić: Mobing i bahatost kadrova Demokrata, direktora javnih ustanova u Nikšiću

Ovih dana u centru pažnje nikšićke i crnogorske javnosti su funkcioneri Demokratske Crne Gore, i ne samo zbog pjevanja srpskih nacionalističkih pjesama, nego i zbog ponašanja njihovih kadrova, koji su instalirani na istaknutim pozicijama u našem gradu.

Tako se samo u dva dana pojavilo više tekstova u medijima o bahatom ponašanju kadrova Demokrata u javnim institucijama. Jedni se bave postupanjima v.d. direktorice JPU “Dragan Kovačević”, a drugi postupanjima v.d. direktora JU Opšta bolnica Nikšić, Marka Mitrovića. Iza tih tekstova stoje zaposleni u ovim ustanovama, a ono što im je zajedničko da od ova dva v.d. direktora trpe mobing, neprofesionalni i neetički odnos.

Ana Pejović, inače tetka mlađanog predsjednika Skupštine opštine, Nemanje Vukovića, sada na djelu pokazuje svu svoju bahatost koju je ranije verbalno ispoljavala. Obračunava se sa zaposlenima, ukida vaspitne jedinice, ukida mjesta asistenata u nastavi, prijeti sistematizacijom, neobezbjeđuje osnovna sredstva za rad, a ni vrtići nijesu spremni za prihvat djece od 1. septembra. Katastrofalan odnos prema zaposlenima, nemarnost u ustanovi i neprofesionalizam, karakteristike su rada gospođe Pejović, inače poznate po snimanju prethodne direktorice.

Takođe, direktor Mitrović, poznati režiser i kamerman iz Opšte bolnice Nikšić, ne bavi se svojim poslom, već mobingom i različitim zabranama zaposlenima. Najnovije pisano upozorenje odnosi se na zabranu snimanja i postavljanja na društvene mreže snimaka iz ove ustanove. Upravo ono što je direktor Mitrović dugo godina radio kao zaposleni Opšte bolnice. Ono što ne želi da izađe u javnost jeste javašluk, polomljen inventar, neorganizovanost i propusti, prije svega, samog direktora.

Ono što je simptomatično je da su ovo dvoje direktora na pozicije koje pokrivaju došli kao predstavnici Demokrata, a bili su prepoznati po svom destruktivnom i malograđanskom ponašanju, što im je čini se bila osnovna preporuka za ove pozicije.

Opštinski odbor DPS Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član