DPS Nikšić: Milatović Perović kršila zakon, pa odgovornost prebaca na zaposlene, što je sramotno, Šimun hitno da je smijeni

Dok se juče o nikšićkoj Opštoj bolnici pisalo u kontekstu formiranja predmeta od strane Višeg državnog tuzilaštva zbog nerazjašnjenog suicida u krugu bolnice, jutros su mediji objavili informaciju da je inspekcija rada kaznila direktoricu JU Opšta bolnica, zbog nepravilnosti vezanih za dopunski rad u privatnoj ordinaciji.

I, zamislite, direktorica Dušanka Milatović Perović za svoj protivzakonit dopunski rad okrivljuje zaposlene u pravnoj službi. Alal vjera! To samo mogu kadrovi nekadašnjeg Demokratskog fronta, da svoje propuste u službi, svoje primljene zarade na dva mjesta pravdaju propustima svojih zaposlenih.

Kako to da direktorica Milatović ne zna da ne može u isto vrijeme biti na dva mjesta, jer je inspekcija utvrdila da radno vrijeme u Opštoj bolnici ne provodi tamo, već u privatnoj ordinaciji i za to biva debelo plaćena.

Ovo je zaista u maniru rukovodilaca NSD-a. A sada pitamo je li pravna služba kriva što su ogromne liste čekanja, pa pacijenti odlaze u privatne ordinacije, gdje ih sačeka dr Milatović Perović? Je li pravna služba kriva što nema osnovnog medicinskog materijala, što se pacijenti vraćaju nepregledani u hitnim slučajevima, što se ljudi sa prelomom vraćaju kući da dođu sljedeći dan? Je li pravna služba kriva što je nerasvijetljeno više smrtnih slučajeva u bolnici, što neki sa kupljenim diplomama obavljaju poslove medicinskog tehničara? Je li pravna ili neka druga služba kriva što je Milatović Perović pozapošljavala svoju familiju u Opštoj bolnici? Za svako pitanje naći će se i krivac, samo da Milatović Perović nije kriva.

Sramno postupanje direktorice. nerad, neprofesionalizam i nesavjesno rukovođenje neće proći nekažnjeno nikom, pa ni Milatović Perović.

Pozivamo ministra zdravlja, dr Vojislava Šimuna, da pokrene inicijativu za smjenu direktorice Milatović Perović, koja je za kratko vrijeme od pretendenta na regionalni zdravstveni centar napravila ustanovu iz koje bježe i pacijenti i zaposleni i u kojoj je jedino dobro njoj i njoj bliskim osobama.

Opštinski odbor DPS Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član