DPS Nikšić: Kovačevićeva promocija negatora Crne Gore

Marko Kovačević, sa pozicije predsjednika Opštine Nikšić  zloupotrebljava javne ustanove i u njima organizuje programe koji propagiraju nacionalizam, šovinizam i u službi su stvaranja “srpskog sveta”.  Upravo jedna od takvih manifestacija je i veče Matije Bećkovića u JU “Zahumlje”, gdje se negatoru crnogorske nacije i Crne Gore kao države, daje prostor i prilika da promoviše svoj šovinizam i remeti međunacionalni sklad.

Riječ je o čovjeku koji kao državljanin druge države, u kontinuitetu vrijeđa ugled i dostojanstvo Crnogoraca, i slavi nasilni nestanak Crne Gore iz 1918. godine.

“Crnogorska nacija je rođena poslije mene i umrijeće prije mene”, “Crnogorski jezik jedini strani jezik koji se ne predaje na srpskom jeziku”, samo su neke od skandaloznih izjava i skaradnih stavova Matije Bećkovića.

Promovisati njegovo stvaralaštvo u gradu pod Trebjesom je još jedna provokacija Marka Kovačevića kojom želi omalovažiti Nikšić i predstaviti ga sljedbenikom srpskog nacionalizma, a ne onim što je oduvijek bio – primjer antifašističkog slobodarstva i slobode građanske misli bez ugrožavanja drugih nacija i izazivanja podjela.

Opštinski odbor DPS Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član