DPS Nikšić: Dok je sve više nasilja u lokalnim i državnim preduzećima, gotovo da nema člana porodice lokalnih funkcionera da nije uhljebljen

Skandalozni događaj u JP Vodovod i kanalizacija Nikšić, u kome je jedan od rukovodilaca – oslobodilaca nanio teške tjelesne povrede zaposlenom, koji je pred penzijom, i koji časno i pošteno obavlja svoj posao, pokazuje kakav profil ljudi sjedi na rukovodećim pozicijama u Nikšiću. Nakon grubog vrijeđanja na nacionalnoj osnovi pretpostavljeni je uposlenog uvukao u prostoriju bez kamera i nanio mu povrede zbog kojih je bio hospitalizovan.

Takođe, u Željezari Nikšić prema izjavama zaposlenih, vrši se neviđeni mobing, prijetnje i politički pritisci od strane rukovodilaca.
I dok Nikšić potresaju vijesti o nasilju u lokalnim i državnim preduzećima, lokalni funkcioneri ne gube niti jedan čas da uhljebe nekog svog – od supruge i djece, preko rođaka, do kumova i prijatelja.

Tako je jedan od sekretara ovih dana zaposlio i treću kćerku u jednom od lokalnih preduzeća. Dok je prethodno jedna kćerka zaposlena u Sekretarijatu za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, jedna u Poreskoj upravi, treća je uhljebljenja u JP Komunalo Nikšić.

N’o tu se saga o zapošljavanju krvnih srodnika ne završava. Osoba, koja po nalazu DRI, uzurpira funkciju sekretara za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, zaposlila je i suprugu u Službi za saradnju, poslove predsjednika i informisanje, čiji je šef zaposlio svoju snahu u Komunalnu policiju, a suprugu u privatnu firmu koja izvodi radove za Opštinu Nikšić.

Ni sekretarka Skupštine nije imuna na nepotizam, pa nije odoljela da ne obezbijedi radno mjesto za majku u Službi zaštite i spašavanja, dok je za kumu obezbijedila ni manje ni više nego direktorsko mjesto, a kuma zahvalnost izrazila zaposlenjem sekretarkinog brata od tetke.
Braći koja šire fašizam u ime lokalne samouprave po raznim propagandnim četničkim portalima, uzvratili su radnim mjestima u Solaru i Opštini Nikšić.

Ni predsjednik Borda direktora EPCG nije mirovao na ovom polju, pa je, između ostalih, uhljebio i snahu u Sekretarijat za kulturu, sport, socijalno staranje i mlade.

A šampion u zapošljavanju sebi bliskih persona, pogotovo kumova, je predsjednik Opštine, koji ih je sve pozapošljavao u lokalnoj samoupravi, dok je suprugu i sestru zaposlio u EPCG.

Evo, dragi građani, čistih dokaza kako sloboda pjeva – pesnicama, prijetnjama i mobingom, i kako ravnopravnost u režiji oslobodilaca izgleda – posla ima samo za familiju i kumove.

Opštinski odbor DPS Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član