DPS: Nezavidan položaj Abazovića, sjedenje na dvije stolice obično se završi padom sa obje

Razumljive su nervozne reakcije Dritana Abazovića. Poput one kada u maniru tužioca i sudije, piše presude i izriče optužbe, spočitavajući DPS-u neka „saučesništva“?! Za ovakve i slične, učestale ispade potpredsjednika Vlade, ima opravdanja, jer evidentna je konfuzija koja prouzrokuje njegovu političku dezorijentaciju. Vjerujemo da je i sam, uprkos euforiji, lažnom optimizmu i iskrenom populizmu, poslije svih događaja, ipak svjestan je da je prevario biračko tijelo i da je baš on taj koji je omogućio velikosrpskom nacionalizmu da ruši Crnu Goru. O motivima, zašto se upustio u taj nečasni poduhvat naširoko se spekuliše: neki misle “samo” zato što mora da sluša vlasnike proruskog medijskog kancera, koji već dugo imaju ambiciju da iz sjenke upravljaju Crnom Gorom. Drugi, očigledno bolje obaviješteni, smatraju da su u pitanju ozbiljnije obaveze Dritana Abazovića prema Aleksandru Vučiću, preuzete prilikom njihovog tajnog susreta, diskretno organizovanog Abazovićevim putovanjem iz jedne od susjednih država.

Šta god da je, mjesta za paniku – ima: približava se dan kada će se Abazović suočiti sa kaznom biračkog tijela URA, zato što je njihovim glasovima rušio Crnu Goru. U isto vrijeme, velikosrpsko biračko tijelo, oličeno u njegovim koalicionim partnerima, Demokratskom frontu, već ga opominje šta mu spremaju oni ali i Vučićevi „nezavisni“ mediji, ako pokuša da solira, kao u slučaju Srebrenice i nepovjerenja Leposaviću.

Jednom riječju – nezavidan položaj potpredsjednika Vlade, jer sjedenje na dvije stolice obično se završi padom sa obje. Šta god da uradi, koliko god spinova da nabaci, ne gine mu kazna birača na izborima, što će biti vidljivo već za mjesec dana na Cetinju. Sa druge strane, teško da će izbjeći medijskog “toplog zeca” iz Srbije, kojim mu prijete.

Uzgred, na Abazovićeva “umovanja” o odnosu pojedinca i sistema, naše pitanje je: ko je odgovoran za izdaju interesa Crne Gore? On ili sistem – URA?

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član