DPS: Neprofesionalan čin rukovodstva Javnog servisa

Prezentovanje istraživanja o zastupljenosti partija koje navodno pokazuje privilegovan položaj DPS na Javnom servisu predstavlja neprofesionalan, tendenciozan i neodgovoran čin rukovodstva i Savjeta RTCG-a. 

Ne samo što javnosti nije saopšten autor ovog istraživanja već je metodologija, odnosno način na koji su podaci skupljeni i obrađeni, nepoznata. Kako Javni servis ne smije da obmanjuje, već suprotno tome,  tačno i pravovremeno obavještava javnost, smatramo da rukovodstvo RTCG treba da odgovori na sljedeća pitanja:
Ko je autor istraživanja, kakve su mu reference i na koji način je “mjerena” zastupljenost političkih partija? Da li su autori istraživanja IPSOS i Telekom kako danas navodi jedan opozicioni medij,  ili iza ovog dokumenta stoji neko drugi? 

Da li u navodnu  “zastupljenost vladajućih stranaka od 68 procenata” spadaju i naša saopštenja kojima se branimo od grubih neistina koje naša politička konkurencija iznosi kao i izvještaji o aktivnostima Vlade, koji nikakvom metodologijom ne bi mogli  da predstavljaju “zastupljenost DPS-a”? 
Rukovodstvo i Savjet RTCG su dužni da javnosti odgovore na ova pitanja – u suprotnom, ovakav način saopštavanja podataka mogao bi se smatrati pokušajem manipulacije javnim mnjenjem i zloupotrebom Javnog servisa. 
 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član