DPS: Neodgovorna odluka da putnici bez ikakve zdravstvene kontrole ulaze u Crnu Goru

Današnjim popuštanjem zdravstvenih mjera i dozvolom da se u našu zemlju može ući i bez PCR testa, Ministarstvo zdravlja je povećalo epidemiološki rizik i građane dovelo u još veću opasnost od širenja zaraze.

U vrijeme kada evropske zemlje, u cilju zaštite sopstvenog stanovništva, imaju veoma restriktivne mjere za putinike, i ne dozvoljavaju ulazak na njihovu teritoriju bez PCR testa uz obavezan karantin, kada mnogi obustavljaju letove prema pojedinim destinacijama u strahu od mutiranog virusa koji se pojavio u nekim državama, Ministarstvo zdravlja donosi odluku da se u Crnu Goru ulazi bez bilo kakvih  zdravstvenih kontrola i restrikcija?!

Imajući u vidu ovaj neodgovoran potez nadležnih, realno je očekivati da će, budući ulazak u Crnu Goru, bez postojećih zahtjeva i uslova, dovesti do povećanog širenja zaraze koronavirusa i izazvati opasne posljedice po zdravlje stanovništva.

Posebno smo zabrinuti za zdravstvene radnike koji su na ivici izdržljivosti, jer već skoro godinu dana stoje na prvoj liniji fronta borbe protiv ovog virusa. Odsustvo kontrole na granicama, i potencijalni porast oboljelih, svakako će dodatno opteretiti naš zdravstveni sistem, i zaposlene u zdravstvu.

Sa zabrinutošću posmatramo razvoj situacije i pozivamo građane na maksimalnu opreznost, jer sada kada je nivo zaštite i prevencije dodatno snižen, svi moramo biti još obazriviji. Zato još jednom apelujemo na svijest građana kako bi se i pored manjka institucionalne zaštite, uspjeli sačuvati zdravlje i životi svih nas.

Demokratska partija socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član