DPS: Nećemo se odazvati pozivu predsjednika NSD Mandića na sastanak povodom odlaganja popisa

Demokratska partija socijalista neće se odazvati pozivu za sastanak povodom uslova za održavanje popisa koji je uputio predsjednik proruske Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

Ovakva odluka naše partije proizilazi iz činjenice da su naši predstavnici još juče obavili razgovor sa premijerom Milojkom Spajićem budući da je navedena tema isključiva nadležnost Vlade Crne Gore.

Dodatno, Demokratska partija socijalista neće davati legitimitet simuliranju pregovora kojima Mandić želi pokazati navodnu demokratičnost, iako je već jasno saopštio da će bez obzira na pregovore popis početi 30. novembra.

U suštini poziva koji je uputio predsjednik NSD-a, leži zapravo namjera njegovog nametanja kao novog šefa parlamentarne većine, a Demokratska partija socijalista neće učestvovati u unutrašnjim obračunima i borbi za prevlast koja je počela između Mandića, Spajića i Milatovića.

Zbog javnosti Crne Gore ponavljamo još jednom da će naš uslov za učešće u popisu – što je i jedini način za dobijanje relevantnih i legitimnih podataka, biti dogovor svih strana oko uslova pod kojima rezultati popisa mogu biti priznati kao objektivni i nepristrasni u transparentnom i potpuno kontrolisanom procesu popisa stanovništva u Crnoj Gori.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član