DPS Mojkovac: Mojkovcu potreban dalji razvoj i napredak, a ne prekrajanje i revidiranje donesene odluke o datumu Dana opštine

Današnja izjava predsjednika Opštine Mojkovac Veska Delića o postojanju namjere da se sadašnji datum Dana opštine promijeniti u drugi, ogledalo je puke želje i pretenzije aktuelne lokalne vlasti da našu opštinu, za vrijeme svoje vladavine, pretvori i prepodobi drugoj namjeni.

Podsjetimo da je 2012. godine, kao Dan opštine ustanovljen 13. avgust, datum kada je 1955. godine spajanjem Polja, koja su do tada pripadala kolašinskoj opštini i Mojkovca, koji je pripadao bjelopoljskom srezu, formirana današnja opština. Mi u DPS-u, cijenimo i poštujemo 7. januar kao datum sjećanja na Mojkovačku bitku 1916. godine, ali tada smo smatrali, kako što smatramo i danas da je upravo uspostovljanje i formiranje prvih organa lokalne vlasti treba obilježavati kao datum Dana opštine.

Međutim ovakva inicijativa onih koji nažalost danas predstavljaju lokalnu vlast uopšte ne čudi. U nedostatku ideja za valorizaciju postojećih resursa, nastavku trenda razvojnih projekata i neznanja da rade na izgradnju novih, oni ništa drugo i nijesu, niti imaju ponuditi.

Svoje lice su pokazali još izborne noći kada su pobjedu slavili klicanjem i isticanjem zastava tuđih država. Samo se pitamo šta je sljedeće, da li da upravo zastave koje su veličali te večeri krase i samo zgradu Opštine?

Mojkovcu je potreban dalji razvoj, napredak i nastavak izgradnje boljeg kvaliteta života naših sugrađana. Ako lokalna vlast na čelu sa predsjednikom Veskom Delićem nije u stanju to da obezbijedi, onda nam od nje nije potrebno ni bilo kakvo prekrajanje i revidiranje donesenih odluka prethodnih vlasti, niti ćemo to dozvoliti.

Opštinski odbor DPS Mojkovac  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član