DPS: Mnogi lideri čestitali Đukanoviću pobjedu na predsjedničkim izborima

Čestitke povodom ubjedljive pobjede na predsjedničkim izborima Predsjedniku Milu Đukanoviću i dalje upućuju svjetski zvaničnici. Između ostalih, čestitke su uputili Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, Predsjednik Republike Makedonije Đorđe Ivanov, Kralj Maroka Muhamed VI, Sultan Omana Kabus bin-Said, Predsjednik Republike Jermenije Armen Sarkisian, Predsjednik Mongolije Khaltma Batulga, Svjetski jevrejski kongres te raniji predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović čestitao je izborni rezultat i izbor na dužnost Predsjednika Crne Gore Đukanoviću. On je kazao da je uvjeren da će budućim zajedničkim aktivnostima i razvojem bliskih dobrosusjedskih odnosa biti pružen kontinuiran podsticaj napretku i prosperitetu Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Republike Makedonije Đorđe Ivanov uputio je najsrdačnije čestitke Đukanoviću povodom njegovo izbora za Predsjednika Crne Gore. On je izrazio uvjerenje da će zajedničkim radom i posvećenošću nastaviti da se razvijaju prijateljski odnosi između Makedonije i Crne Gore u periodu koji slijedi, na dobrobit dva naroda, i cjelokupnog regiona.

„Budite uvjereni u našu potpunu posvećenost tom planu“, kazao je Ivanov.

Kralj Maroka Muhamed VI čestitao je Đukanoviću izbor za Predsjednika Crne Gore i poželio uspjeh u obavljanju dužnosti i predvođenju naroda Crne Gore ka napretku i prosperitetu.

„S obzirom na posebne odnose zasnovane na plodotvornoj saradnji i međusobnom uvažavanju između Kraljevine Maroko i Crne Gore, radujem se saradnji u cilju jačanja naših veza i njihovo širenje u svim oblastima od zajedničkog interesa, na obostranu korist naših naroda“, navodi se u čestitku Kralja Muhameda VI.

Sultan Omana Kabus bin-Said uputio je iskrene čestitke povodom izbora Đukanovića za Predsjednika Crne Gore. Sultan bin-Said je izrazio želju za daljim razvojem odnosa dvije zemlje, u zajedničkom interesu naroda Omana i Crne Gore.

Predsjednik Republike Jermenije Armen Sarkisian uputio je najsrdačnije čestitke povodom izborne pobjede, ističući uvjerenje da će Đukanović iskoristiti svoje ogromno političko iskustvo na najbolji način, u interesu razvoja i prosperiteta Crne Gore.

„Takođe sam uvjeren da ćemo kroz zajedničke napore proširiti i unaprijediti saradnju između naših država, u korist naših prijateljskih naroda“, kazao je Predsjednik Republike Jermenije.

Predsjednik Mongolije Khaltma Batulga čestitao je Đukanoviću izbor za Predsjednika Crne Gore i poželio uspjeh tokom mandata. On je kazao da je spreman na saradnju kako bi tradicionalno prijateljski odnosi i saradnja između Mongolije i Crne Gore bili dalje razvijani.

Svjetski jevrejski kongres uputio je čestitku povodom ubjedljive izborne pobjede koju je Predsjednik Milo Đukanović ostvario u prvom krugu.

U čestitki se navodi uvjerenje da će duh saradnje karakterisati mandat Đukanovića kao Predsjednika Crne Gore, čije prijateljstvo prema jevrejskom narodu, državi Izrael, i Jevrejskoj zajednici Crne Gore izuzetno cijene.

Raniji Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uz srdačne čestitke povodom izborne pobjede, isktakao je da Đukanovićeva  pobjeda u prvom krugu govori bolje nego išta drugo da su građani Crne Gore prepoznali vrijednost njegovog rada, i da uživa njihovu izuzetnu podršku.

„Rado se sjećam svih naših susreta kao i sadržajnih razgovora što smo ih tim prigodama vodili. Radovao bih se kada bi se bilateralni odnosi između Hrvatske i Crne Gore razvijali i jačali u skladu sa potrebama obiju zemalja i na njihovu uzajamnu korist. Uvijek sam spreman, i kao bivši Predsjednik, dati tome svoj doprinos“, zaključio je Mesić.

Služba za informisanje DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član