DPS: Medijska zloupotreba kontroverznog “slučaja Sadiković”

“Slučaj Sadiković” i  njegova obrada u režimskim medijima, ogolili su ambiciju  propagandističkih centara vlasti da optužuju i presuđuju, zloupotrebljavajući ulogu javnih glasila. U ovakvim aktivnostima, naravno prednjači medij u kojem Sadiković radi,  čiji vlasnik Željko Ivanović odavno doživljava sebe kao glavnog moralnog i pravnog arbitra u državi, istina zavisno s koje strane stiže “džebana“. Nema veze što je njegov minuli rad u najvećoj mjeri negacija svega časnog,  a po svemu sudeći i pravnog, na šta je nedavno ukazano i sa jedne mjerodavne adrese.

Taj sada  Vladin medij  nije se udostojio da, makar i rečenicom, ispoštuje pravilo da se čuje i druga strana, a kamoli da sačeka rezultate istrage; već prve večeri tendencioznim navodima, javnost su doveli u zabludu, a čitava tri dana nekim čudom im promiče video snimak koji je sveprisutan u javnosti, na kojem se jasno vidi ko je isprovocirao incident. Na stranu to što pojam patriotski, pišu pod navodnicima, što možda i možemo da razumijemo jer njihova mjera patriotizma, koja se mjeri desetinama hiljada stranog novca, različita je svakako od ljubavi prema državi građana koji iskreno vole svoju zemlju i to javno demonstriraju. (Ne)moralnom arbitru Ivanoviću ovaj slučaj je dobro došao, da spočita odgovornost nikome drugo do Predsjedniku države i za razbojništvo svog “najboljeg regionalnog reportera“, pa i za skaredno ponašanje dijela navijača  na košarkaškim utakmicama, i da po ko zna koji put, u ovih 15 godina od kad je promijenio stranu,  bez ikakvog osnova optuži DPS. Ne pitajući se da li možda i činjenica da mediji njihovog  koncerna nijesu za sve te godine objavile gotovo ništa pozitivno o stanju u Crnoj Gori utiče i na formiranje društvene svijesti, s dugoročnim negativnim posljedicama. Za koga, i za čije sve interese, to je pitanje. Očigledno je jedino da je protiv Crne Gore.

Sead Sadiković otimanjem crnogorske zastave i tretiranjem ovog državnog simbola kao “ratnog trofeja“, vulgarnim hvalisanjem po  medijima i društvenim mrežama, samo  potvrđuje svoju ulogu provokatora u navedenom događaju, dodvoravajući se za svaki slucaj “srpskom svetu”.

Na kraju, još jednom pozivamo sve, da poštuju najviše pravne akte i institucije države, i da ne utiču na utvrđivanje činjenica povodom incidenta u Bijelom Polju. Očekujemo od nadležnih, da lišeni medijskih i političkih pritisaka, utvrde sve okolnosti kontroverznog “slučaja Sadiković“.

Demokratska partija socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član