DPS: Marković i Gvozdenović razgovarali sa predstavnicima Ambasade SAD-a u Crnoj Gori

Zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković i politički direktor DPS-a Branimir Gvozdenović sastali su se danas sa predstavnicima ambasade SAD-a u Crnoj Gori Krisom Karberom, zamjenikom šefa misije i Luisom Giterom, šefom političkog odjeljenja.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o aktuelnom društveno-političkom ambijentu.

Zamjenik Marković je istakao, da su po njegovom mišljenju, jučerašnja dešavanja u Skupštini Crne Gore eklatantan primjer narušavanja osnovnih demokratskih principa u procesu donošenja odluka od strane nove parlamentarne većine. 

Demokratska partija socijalista je obavijestila javnost da se radi o par ekselans političkom i pravnom nasilju i urušavanju demokratskih institucija koje su se u prethodnim decenijama mukotrpno gradile, između ostalog, zahvaljujući i međunarodnim partnerima.

Dodao je da je Demokratska partija socijalista dala maksimalan doprinos u procesu tranzicije vlasti, pokazujući visok nivo demokratskog kapaciteta, kao i da će u narednom periodu pažljivo pratiti postupanje nove vlasti i neće dozvoliti kršenje procedura i zakona, kao i ne poštovanje osnovnih ljudskih prava. Posebno je istakao da odluke i postupanja u kojima se ne poštuju osnovni postulati vladavine prava mogu imati dalekosežne posljedice u pogledu državnih interesa, odnosno na ukupan politički, ekonomski i bezbjednosni ambijent u Crnoj Gori.

Kris Karber je izrazio zahvalnost da u direktnom susretu bude informisan o stavovima DPS-a povodom odluka aktuelne parlamentarne većine, kao i na detaljnom objašnjenju pravnih aspekata i nedoumica u radu Skupštine Crne Gore i drugih državnih organa. Istakao je da ambasada SAD-a ostaje privržena vrijednostima i postulatima demokratije, što podrazumijeva da u ukupnom društveno-političkom životu svi akteri moraju djelovati poštujući pravne i zakonodavne okvire.

Na kraju sastanka, predstavnici Ambasade SAD upoznati su sa daljim aktivnostima Demokratske partije socijalista, u okviru kojih je i održavanje vanrednog Kongresa DPS-a.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član