DPS: Mandić pokazuje pravo lice svoje velikosrpske politike i sklonost ka istorijskom revizionizmu

Jučerašnja izjava Andrije Mandića kojom još jednom pokazuje pravo lice svoje velikosrpske politike i sklonost ka istorijskom revizionizmu, očigledno je pokušaj da umanji štetu nastalu zbog njegovog ideološkog lutanja koje je posljedica očajničke želje da zadrži fotelju predsjednika Skupštine. Zbog toga, apelujemo na sve snimatelje i fotografe, da ne izlažu Andriju Mandića „velikim problemima“, kao onomad kad su ga slikali pored predsjednika Skupštine Kosova, države koju on i njegova partija ne priznaju.

Nakon takvih „neprijatnih“ situacija, kada Andrija Mandić ne može da objasni svoju političku prevrtljivost koja je posljedica jake želje da bude državni funkcioner, on krene da zasipa javnost neistinama i da produbljuje podjele među građanima. I sve to radi da bi sanirao štetu koja se očituje u razočarenju članova njegove stranke, i njihovom napuštanju Nove srpske demokratije. Sve što je rekao u jučerašnjem intervjuu je neistina, zaključno sa izmišljotinom da je on bio opozicioni poslanik do prije mjesec dana. Teško da će Mandić nekom objasniti da je on bio opozicija dok je nosilac njegove liste bio premijer, ili da se mučio kao opozicionar dok su se funkcioneri njegove stranke rasporedili po dubinama i širinama svih profitabilnih državnih preduzeća.

Mandićev pokušaj da svojata sve naše građane koji su Srbi po nacionalnosti je jadan. Njegov višedecenijski napor da Srbe u Crnoj Gori pokaže kao ugrožene građane, kako bi na taj način politički profitirao i sebe instalirao u neku od državnih fotelja, što mu je na kraju i uspjelo, je za svaku osudu. Izmišljanje ugroženosti, izazivanje destabilizacije, sluganstvo drugim državama, bio je put ka ovoj fotelji u koju je Mandić i zasjeo i koju namjerava da koristi isključivo kako bi radio protiv interesa Crne Gore. Mandić bi ipak morao da zna da će se u toj fotelji zadržati mnogo kraće nego što je mislio, a najbolji odgovor njegovoj politici zloupotrebe građana koji se izjašnjavaju kao Srbi mu daju oni sam već godinama, zbog čega njegova Nova srpska demokratija nikada nije uspjela da pređe više od 10% podrške.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član