DPS: Mandić čestitkom neustavnog dana RS potvrdio antievropski karakter parlamentarne većine

Čestitanjem neustavnog Dana Republike Srpske, u svojstvu predsjednika Skupštine Crne Gore, Andrija Mandić je potvrdio da je on instaliran na čelo Parlamenta da bi odatle sprovodio svoju nacionalističku agendu i ometao Crnu Goru na njenom putu ka EU. Predstavnici vladajuće većine koji su trulim kompromisima Mandića doveli na državnu funkciju, podjednako su odgovorni za antievropsku politiku kojom on bruka Crnu Goru.

Ovaj datum koji Milorad Dodik slavi, proglašen je od strane Ustavnog suda BiH za neustavni i ne priznaje ga ostatak Bosne i Hercegovine kao ni međunarodna zajednica. Podsjećamo da je prošle godine, na ovom događaju dodijeljen orden Vladimiru Putinu, direktno odgovornom za raseljavanje i smrt stotina hiljada nedužnih civila u ratom zahvaćenoj Ukrajini.

Ostali konstituenti vladajuće većine u Crnoj Gori treba da se izjasne da li je njima prihvatljivo da osoba koju su postavili na čelo Parlamenta, na ovaj način vodi politiku države koja treba da se pridruži Evropskoj uniji. Od Andrije Mandića, četničkog vojvode, nije se ni moglo očekivati da bude proklamator reforme i prosperiteta na unutrašnjem, niti evropske i evroatlantske politike na spoljnom planu, zato stranke vladajuće većine, nose najveću odgovornost jer su Vučićevog i Putinovog poslušnika postavili na čelo institucije države da bi je konstantno saplitao na putu ka EU.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član